Nachos? Jasně! Klasika, co si dáš k filmu s nějakým supr čupr dipem. No nám to ale nestačilo, a tak jsme se rozhodli tyhle křupavé kousky tortilly malinko upgradeovat a zapéct je. Tohle famózní jídlo si budeš dělat k večeři, k obědu nebo jen tak na party sakra často, protože kombinace zeleniny, masa, pomalu se táhnoucího sýra a skvělých dipů k tomu je prostě D‑E‑L‑I‑C‑I‑O‑U‑S!!! 🤩
1 porce obsahuje
- 391,3 kcal
- 26,6 g sacharidů
- 19,1 g tuků
- 24,7 g bílkovin
Na 4 porce
- 1 balení Vilgain R2E hovězího masa
- 2 lžíce kečupu
- 2 čajové lžičky mleté papriky
- 2 čajové lžičky oregana
- 1 balení Vilgain Tortilla Crackers - chia a sůl
- 100 g goudy
- 100 g cheddaru
- 1 balení Vilgain R2E černých fazolí
- 1 červená paprika
- 1 jalapeno paprička
- 1 cibule
- 15 g kukuřice
- limeta
- koriandr
- chilli
- pepř
Postup
-
V misce si smíchej hovězí maso (pokud nemáš naše ready to eat, použij upečené trhané hovězí), kečup, mletou papriku, pepř, chilli (podle chuti) a oregano. No a jestli jsi na pálivé, neboj se přidat taky lžíci nebo dvě chilli omáčky. -
Do zapékací mísy nasypej tortilla crackers, na ně rovnoměrně nanes masovou směs, zasypej polovinou sýra (my zvolili goudu a cheddar), přidej fazole, všechnu zeleninu, vrch zasyp zbylým sýrem a dej péct do předehřáté trouby na 180 °C asi 15 minut, nebo dokud není sýr rozteklý (pozor, ať se nepřipeče).
-
Podávej zakápnuté šťávou z limety, koriandrem, se zakysanou smetanou, domácím guacamole nebo jinou oblíbenou omáčkou.
Tak dobrou chuť!