To je roztomilost, co? Tyhle temari kuličky jsou skvělý způsob, jak si ozvláštnit sushi večer a mezi maki, sashimi nebo nigiri přidat něco trochu jiného. Je to jednoduché, rychlé a příprava tě bude bavit!
1 porce obsahuje
- 384 kcal
- 60 g sacharidů
- 9 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 2 porce
- 150 g sushi rýže
- 80 g lososa
- 1/2 avokáda
- 20 g krevet
- 20 g cream cheese light
- 30 g manga
- sezam
Postup
-
Sushi rýži si uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Mezitím si očistíme a na tenké plátky nakrájíme lososa, mango a avokádo. Vařené krevety minutku orestujeme. -
U tohoto receptu se fantazii meze nekladou - suroviny můžete kombinovat tak, jak máte rádi. My to udělali takto:
- losos a cream cheese, sezam a losos, jen avokádo, sezam a mango, mango a losos, krevety a avokádo
-
Příprava kuliček je jednoduchá.
Na desku si rozložíme potravinářskou folii a doprostřed suroviny naskládáme následovně: surovinu, co bude navrchu kuličky (třeba losos), potom lžičku rýže a nakonec přidáme surovinu, která bude ve středu kuličky (třeba cream cheese).
-
Spojíme všechny 4 rohy folie, zatočíme těsně pod surovinami a pořádně utáhneme. Lehce vyválíme mezi rukama.
Zabalené kuličky necháme ve folii aspoň 10 minut odležet, aby držely tvar.
PS: jestli si postupem nejsi jistá/jistý, koukni na video.
-
Nakonec je vybalíme a podáváme s amino omáčkou. Tak dobrou chuť!