Milovníci sushi pozor! Máme pro vás jednodušší variantu této japonské pochoutky, která vám ušetří podrážděné nervy při rolování. Navíc si na ní pochutná i ten, kdo nedokáže sníst syrovou rybu. Tahle verze je totiž zapečená. S lososem naloženým v epesní marinádě, s avokádem a krémovou sushi mayo. Kdo taky vyzkouší? Dejte nám vědět na Instagramu s označením @viglainrecepty! 🍣
1 porce obsahuje
- 104 kcal
- 12,4 g sacharidů
- 3 g tuků
- 6,6 g bílkovin
Na 14 porcí
- 200 g sushi rýže
- 300 g lososa
- 3 nori řasy
- 1/2 avokáda
- černý sezam
- sushi mayo
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce amino omáčky
- 1 čajová lžička Vilgain medu medovicového
- chilli
- sladká paprika
- sušený česnek
- sušená cibule
- oregano
Postup
-
Rýži uvaříme dle návodu.
-
Lososa zbavíme kůže, nakrájíme na kostičky a marinujeme alespoň půl hodiny v marinádě, na kterou smícháme olivový olej, amino omáčku, med, chilli, sladkou papriku, sušený česnek, sušenou cibuli a oregano.
-
Nori řasu rozstřihneme na 4 stejně velké kusy a naneseme na ní rýži.
-
Řasu naplněnou rýží vložíme do pekáče na muffiny. Poté řasy naplníme kousky lososa a dáme zapéct do trouby na 170 °C na 15 minut.
-
Jakmile jsou sushi muffiny hotové, pokapeme je majonézou na sushi, přidáme nakrájené avokádo a nakonec je posypeme černým sezamem.
-
A podáváme s kvalitní sójovou omáčkou.
Tak dobrou chuť!