Těstoviny jsou sázka na jistotu, když prostě nestíháme. V jídle se ale nevyplatí odbývat, takže kečup a sýr není řešení. Pojďme si tuhle rychlovku připravit zdravě a vyváženě. Třeba s lososem a špenátem. :)
1 porce obsahuje
- 614,7 kcal
- 52,4 g sacharidů
- 25,5 g tuků
- 27,4 g bílkovin
Na 2 porce
- 300 g penne
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 g ricotty
- 200 g listového špenátu
- 1 balení filetů z lososa
- špetka soli
- špetka pepře
- špetka pizza koření
- špetka sušené bazalky
- 10 ml olivového oleje
Postup
-
Těstoviny připravíme podle návodu. My zvolili klasické penne. Pokud ale máte rádi experimentování, skvělou volbou bude tahle Vilgain novinka - kukuřičné penne s mrkví!
-
Na olivovém oleji dozlatova osmahneme cibuli a česnek, přidáme ricottu a vodu z těstovin, aby nám vznikla omáčka. Opepříme a osolíme podle chuti. Můžeme přidat také sušenou bazalku nebo pizza koření.
-
Do omáčky přidáme uvařené těstoviny, listový špenát, lososa a opatrně promícháme.
-
A můžeme podávat. Tak dobrou chuť!