Další tip na rychlý oběd nebo večeři je tady! Losos s pistáciovou krustou, který si vychutnáte s vaší oblíbenou přílohou nebo se salátem a baby bramborami dle našeho receptu. Pojďte se do toho pustit s námi!
1 porce obsahuje
- 432 kcal
- 14,2 g sacharidů
- 24,7 g tuků
- 37,6 g bílkovin
Na 2 porce
- 320 g lososa
- mořská sůl
- pepř
- sušený česnek
- 2 čajové lžičky Vilgain dijonské hořčice
- 2 čajové lžičky Vilgain medu medovicového
- pistácie
- 150 g baby brambor
- ledový salát
- pomeranč
- červená cibule
- granátové jablko
- citron
Postup
-
Připravíme si 2 filety lososa po cca 160 gramech, opepříme je a osolíme. -
Každý jednotlivý filet lososa potřeme lžičkou dijonské hořčice a poté lžičkou medu.
-
Pistácie zbavíme skořápky a rozdrtíme. Filety posypeme rozdrcenými pistáciemi. Rukou je k lososu přitlačíme, aby nám na něm držely.
-
Filety vložíme na pečicí papír a pečeme na 180 °C asi 20 minut.
-
Lososa můžeme podávat s naší oblíbenou přílohou nebo se salátem, který jsme si připravili my.
Na salát si uvaříme baby brambory ve slupce. Na talíř natrháme listy ledového salátu, plátky pomeranče bez slupky, červenou cibuli a granátové jablko. Salát zakápneme citronem, přidáme uvařené rozkrojené brambory, osolíme a opepříme a můžeme servírovat.
-
A máme hotovo, tak dobrou chuť.