Chceš oslavit svatého Martina, ale nechceš zůstat u husy nebo kachny se zelím a knedlíkem? Co zkusit tyhle fancy kachní tacos, s dokonale spicy final touchem a jemným avokádem uvnitř? Easy večeře, která je díky R2E masu za chvíli hotová, ale pochutnáš si maximálně! 🤤
1 porce obsahuje
- 293 kcal
- 24 g sacharidů
- 16 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 3 porce
- 100 g kachní prs ve vlastní šťávě
- 3 mini základy na pizzu
- 1 lžíce avokádového oleje
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 1 čajová lžička papriky mleté – uzené
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- chilli
- sušeného koriandru
- špetka kajenského pepře
- sůl
- šťáva z limetky
- 50 g červeného zelí
- 50 g mrkve
- koriandr
Postup
-
Na středním plameni zahřej olej a orestuj cibuli a česnek.
-
Vmíchej uzenou papriku, kmín, chilli, koriandr a kajenský pepř a nech provonět.
-
Do pánve přidej nakrájená kachní prsa z konzervy a dochuť je solí a pepřem. Vař asi 5 minut, občas promíchej, aby se nic nespálilo.
-
Nakonec přidej podle chuti šťávu z limetky a odstav z ploty. Dej si ohřát mini základy na pizzu.
-
V malé misce rozmačkej avokád, přidej limetkovou šťávu, řecký jogurt, česnek a nasekaný koriandr. Dochuťte solí a pepřem podle chuti. Zároveň si malé proužky nakrájej zelí a mrkev.
-
A jde se servírovat! Na pizza základ dej avokádovou směs, na to masovou směs, zelí, mrkev, zakápni limetkou, posyp koriandrem nebo jarní cibulkou, podávej se zakysankou a dobrou chuť!