Ideální high protein snídaně, svačina, večeře i oběd na cesty, ale hlavně super easy tip, co s velikonočními vejci po koledě - vajíčková pomazánka v dokonale nadýchané pitě, na kterou potřebuješ jenom 5 základních ingrediencí a pokud už máš na stole ready vajíčka natvrdo, hotovo máš do 5 minut.
1 porce obsahuje
- 502 kcal
- 49 g sacharidů
- 18 g tuků
- 33 g bílkovin
Na 2 porce
Postup
-
Pokud si vajíčkovku připravuješ ve chvíli, kdy se ti doma nehromadí vykoledovaná velikonoční vajíčka, začni jejich uvařením natvrdo. Vařit je nech podle toho, jakou formu žloutku máš nejraději. My vsadili na klasiku a vajíčka nechali vařit kolem 10 minut.
TIP: pozor na to, když vajíčko necháš po dosažení bodu varu ve vodě více jak 10‑12 minut, žloutek ti pravděpodobně zezelená a vysuší se, výsledek by tak nemusel být takový, jako vidíš na obrázku.
-
Máš ready vajíčka? Super! Tak teď už je jen stačí nakrájet nadrobno a v misce smíchat s cottage sýrem, hořčicí, pažitkou a dochutit solí a pepřem podle chuti.
-
Nakonec si vezmi naši hotovou pitu, kterou lehce opečeš na pánvi nasucho a rozkrojíš. Aby ti z pity pomazánka nevypadla, doporučujeme odříznout vršek pity a rozkrojit její větší část. Neprořezávej jí ale celou, aby ti vznikla kapsa na náplň.
-
A můžeš plnit! Do pity dej tolik náplně, kolik se do ní vejde. My přidali asi polovinu připravené pomazánky. Pokud si jí budeš chtít vzít s sebou na cesty, dej náplně méně.
-
Dotunit si pitu s pomazánkou můžeš nasekanou petrželkou a jemně pikantní chilli omáčkou z pečených paprik. Tak dobrou chuť!