S Vilgain kuřecími prsy se dají kouzlit jídla! My je tentokrát přidali s domácím coleslawem do našeho nového pita chleba a můžeme tento recept jenom doporučit! Rychlovka ideální třeba jako oběd na cesty, rychlá večeře nebo krabičkové jídlo. Tak pojďme na to. :)
1 porce obsahuje
- 533 kcal
- 70,7 g sacharidů
- 16,8 g tuků
- 22,6 g bílkovin
Na 2 porce
- 170 g Vilgain pita chlebu
- 2 mrkve
- 100 g červeného zelí
- 1 jablko
- 1/2 cibule
- máta
- šťáva z citrónu
- 200 g zakysané smetany
- 1 čajová lžička Vilgain dijonské hořčice
- mořská sůl
- bílý pepř
- 100 g Vilgain kuřecích prs
- jarní cibulka
Postup
-
Mrkev a jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo. Červené hlávkové zelí oymejem a nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky.
-
K zelenině přidáme zakysanou smetanu, dijonskou hořčici, nasekanou mátu nebo jiné bylinky podle chuti (koriandr, petržel...), zakápneme citrónem, osolíme a opepříme. Salát pořádně promícháme.
-
Pita chléb rozkrojíme do 3/4 a naplníme coleslawem a kousky kuřecího masa.
TIP: pita chleba můžete nechat také chvíli opéct, dosáhnete tak větší křupavosti a snížíte šance rozmočení.
-
Posypeme jarní cibulkou a podáváme, tak dobrou chuť!