Pomazánek není nikdy dost! A není divu, do sendvičů ideální, na chlebíčky jak by smet. Svoje místo najdou taky na stole s večeří a když je hodíte do pity a vezmete s sebou do školy nebo do práce, o vyváženou svačinu máte postaráno i bez toho, aniž byste v rychlosti museli koupit bagetu z automatu.
Tentokrát tu pro vás máme jednu jednoduchou, ale tak strašně dobrou, že jí budete dělat pořád. 🐠
1 porce obsahuje
- 248 kcal
- 5 g sacharidů
- 10 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 2 porce
- 1 balení Vilgain sardinek
- 100 g tvarohu
- 2 vejce
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- pažitka
Postup
-
Ve větší misce rozmačkejte sardinky vidličkou na pastu.
-
Přidejte nastrouhaná vejce uvařená natvrdo, tvaroh, citronovou šťávu, dijonskou hořčici a prolisovaný česnek. Dobře promíchejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
-
Ochuťte směs solí a pepřem podle chuti. Můžete přidat více citronové šťávy nebo hořčice, pokud chcete intenzivnější chuť.
-
Podávejte s čerstvým pečivem, opečeným toastem nebo zeleninou a posypané pažitkou.