Sardinková pomazánka

Aktin
Aktin Redakce
10 min.
Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Sardinková pomazánka
ilustrační foto, zdroj: recepty.cz

Pomazánek není nikdy dost! A není divu, do sendvičů ideální, na chlebíčky jak by smet. Tentokrát tu pro vás máme jednu jednoduchou, ale tak strašně dobrou, že jí budete dělat pořád. 

1 porce obsahuje 1 miska pomazánky

  • 496 kcal
  • 11 g sacharidů
  • 20 g tuků
  • 30 g bílkovin

Na 1 porci

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Ve větší misce rozmačkejte sardinky vidličkou na pastu.

  2. Přidejte nastrouhaná vejce uvařená natvrdo, tvaroh, citronovou šťávu, dijonskou hořčici a prolisovaný česnek. Dobře promíchejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.

  3. Ochuťte směs solí a pepřem podle chuti. Můžete přidat více citronové šťávy nebo hořčice, pokud chcete intenzivnější chuť.

  4. Podávejte s čerstvým pečivem, grilovaným toastem nebo zeleninou posypané pažitkou.

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
Líbí se mi Uložit recept