Dalším tipem, jak zařadit zeleninu do jídelníčku, je ji zakombinovat do pomazánky. Tato řepová je jen z pár ingrediencí a plná chutí.
Tak ji pojď vyzkoušet! :)
1 porce obsahuje 1 krajíc chleba s pomazánkou
- 181 kcal
- 14 g sacharidů
- 12 g tuků
- 5 g bílkovin
Na 5 porcí
Na pomazánku:
- 200 g červené řepy
- 1 balení žervé
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce Vilgain medu medovicového
- 1 špetka soli
- 1 špetka tymiánu
Na servírování:
- 1 plátek kváskového chleba
- 30 g sýru feta
- slunečnicová semínka
Postup
-
Neoloupanou řepu uvař ve vodě do měkka a následně ji oloupej. Můžeš také koupit již předvařenou a ušetříš si čas s vařením. -
Do velké misky dej uvařenou řepu, přidej žervé nebo jiný měkký sýr, lžíci olivového oleje, medu, pořádnou špetku soli a mezi prsty promni tymián.
Ručním mixérem vše rozmixuj do hladké konzistence.
-
Pomazánku můžeš podávat na čerstvý chléb nebo topinku. Je výborná samotná nebo s feta sýrem. Posypat ji ještě můžeš slunečnicovými semínky a čerstvými klíčky.
-
Tak dobrou chuť!