Rozmačkané brambory dostaly trochu jiný rozměr. Stačí přidat pár surovin a výborný oběd nebo večeře je na stole. Kreativitě se meze nekladou - dejte na ně to, na co máte zrovna chuť. My zvolili pizza verzi a můžeme jenom doporučit! Tak pojďme na ni! 🍕
1 porce obsahuje
- 460 kcal
- 60 g sacharidů
- 15,9 g tuků
- 17 g bílkovin
Na 4 porce
- 16 brambor
- 16 čajových lžiček kečupu
- pizza koření
- 120 g mozzarelly
- avokádový olej
- 50 g klobásy
Postup
-
Menší brambory ve slupce omyjeme a uvaříme doměkka.
-
Na plechu s pečícím papírem je z vrchu nařízneme na kříž.
-
Potom rozmačkáme pomocí kousku pečicího papíru a sklenice tak, že papír položíme na bramboru a sklenici na ně zatlačíme.
-
Na každou bramboru natřeme lžičku kečupu, posypeme pizza kořením a nastrouhanou mozzarellou (můžeme eidamem, ten se lépe natahuje).
-
Na sýr dáme malé kousky klobásky. Pečeme na 200 °C 35‑40 min, záleží na tom, jak moc je chceme mít opečené do křupava.
A můžeme podávat, tak dobrou chuť!