Selské brambory

Aktin
Aktin Redakce
45 min.
5 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Selské brambory
ilustrační foto, zdroj: delicious.com.au

Další české klasika, kterou si jednoznačně zamilujete. Zapečené brambory se slaninou a cibulí jsou velmi jednoduché, ale zato opravdu výborné jídlo!

1 porce obsahuje 1 talíř brambor

  • 438 kcal
  • 52 g sacharidů
  • 26 g tuků
  • 11 g bílkovin

Na 4 porce

  • 1 kg brambor
  • 200 g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička majoránky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky pepře
  • 500 ml vody
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce 12% smetany
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.

  2. Slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.

  3. Na pánvi rozehřejte olej a na něm osmahněte slaninu, cibuli a česnek. Přidejte nakrájené brambory, kmín, majoránku, sůl a pepř a promíchejte. Přilijte vodu, zakryjte pokličkou a vařte na středním ohni asi 20 minut, dokud nejsou brambory měkké.

  4. V misce smíchejte mouku se smetanou na vaření a přidejte do hrnce s bramborami a slaninou. Vše promíchejte a vařte ještě asi 5 minut, dokud se omáčka nezahustí.

  5. A tadá - selské brambory se slaninou jsou hotové! Tak dobrou chuť!

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
5 Líbí se mi Uložit recept