S těmito plackami se zpátky do formy dostaneš mnohem snadněji. Na spojení quinoy s mrkví si navíc pochutná jedlík masa i vegetarián. Ke každým plackám neodlučitelně patří i oblíbený dip a my tentokrát zvolili tzatziki.
Tak si pojďme tohle rychlé a jednoduché jídlo připravit!
1 porce obsahuje
- 319 kcal
- 40 g sacharidů
- 12 g tuků
- 13 g bílkovin
Na 3 porce
- 100 g quinoi
- 1 vejce
- 50 g špaldové mouky
- 100 g mrkve
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 špetka soli
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1 čajová lžička sladké papriky
- 1 čajová lžička pepře
- 1 čajová lžička oregana
- listová petržel
- 1 bílý jogurt
- 100 g okurky
- 1 špetka soli
- kopr
Postup
-
Quinou propláchni a uvař do měkka. Oloupanou mrkev nastrouhej a smíchej v misce společně s uvařenou quinoou, vejcem, kořením, petrželkou a podle potřeby přimíchávej mouku.
-
Rozpal pánev a na oleji smaž placky z obou stran. Poté pokládej na papírový ubrousek, aby se vsáknul přebytečný olej.
-
Na tzatziki nastrouhej oloupanou okurku a smíchej s jogurtem, solí a nasekaným koprem.
-
Placky podávej s mističkou dipu.
Dobrou chuť!