Rostoucí ceny potravin zaznamenal v obchodech už asi každý z nás. A tak nám nezbývá, než se při tom vaření trochu uskromnit. Dnes se ale podíváme na to, že ani takové skromné jídlo nemusí být žádná nuda. Tenhle salát splňuje všechno, co by plnohodnotné jídlo mělo - je nutričně vyvážený, skvěle tě zasytí a kromě tvých chuťových pohárků ho ocení i tvoje peněženka.
1 porce obsahuje
- 530 kcal
- 63 g sacharidů
- 17 g tuků
- 28 g bílkovin
Na 2 porce
- 300 g brambor
- 300 g dýně
- 150 g ready to eat cizrny
- avokádový olej
- himalájská sůl
- sladká paprika
- 250 g mixu salátu
- 2 vajíčka
- 150 g bílého jogurtu
- 20 g lahůdkového droždí
- 1 čajová lžička plnotučné hořčice
- himalájská sůl
Postup
-
Jako první si připravte pečenou zeleninovou směs s cizrnou. Dýni a brambory omyjte a pokrájejte na kostičky, cizrnu slijte a propláchněte vodou. -
Připravenou nakrájenou dýni a brambory vsypte spolu s cizrnou na plech vyložený pečícím papírem. Přidejte trochu oleje, štědře osolte a zasypte sladkou paprikou. Rukama promíchejte, aby se olej i koření dostaly na všechny kousky. Dejte péct do trouby na 200 °C, dokud nebude zelenina měkká. Trvá to cca 40 minut, během pečení směs párkrát promíchejte.
-
Mezitím si uvařte vejce a připravte zálivku. Jogurt promíchejte s lahůdkovým droždím, hořčicí a dosolte podle chuti.
-
Jakmile je zelenina upečená, můžete začít servírovat. Salátové listy rozdělte do talířů, přidejte pečenou zeleninovou směs s cizrnou, přidejte zálivku a nakonec vařené vejce. Dobrou chuť!