Zimní salát se sezónní pečenou zeleninou je ideální volba pro lehký oběd nebo večeři. Hraje všemi barvami a navíc příjemně prohřeje v chladném období!
PS: Díky fazolím a vejci do sebe dostanete taky dostatečné množství bílkovin.
1 porce obsahuje
- 409 kcal
- 64 g sacharidů
- 19 g tuků
- 10 g bílkovin
Na 3 porce
- 500 g dýně
- 2 mrkve
- 1 batát
- 2 červené cibule
- 4 brambory
- 150 g černých fazolí
- 2 lžíce dýňových semínek
- 3 vejce
- 3 lžíce olivového oleje
- himalájská sůl
- pepř
Postup
-
Plech vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 200 °C.
-
Očistěte zeleninu, nakrájejte na menší kostky, dejte ji na plech, osolte a opepřete. Přidejte olivový olej a pečte cca 40 minut do změknutí.
-
Pečenou zeleninu dejte do misky, přidejte černé fazole, dýňová semínka, vejce a podávejte.
Dobrou chuť!