Bezlepkáři pozor! Konečně je tu pečivo, které vám bude chutnat.
Stačí jen smíchat naši novou směs na bezlepkový chléb s vodou, droždím a už je skoro hotovo. Pochutnají si i ti, co lepek mohou. A když přidáte oblíbenou pomazánku nebo třeba míchačky, skvělá snídaně je jednoduše na stole!
1 porce obsahuje
- 154 kcal
- 29 g sacharidů
- 2 g tuků
- 3 g bílkovin
Na 12 porcí
- 1 balení bezlepkové směsi na chleba
- 700 ml vody
- 1 balení sušeného droždí
- 10 g vlašských ořechů
- 2 čajové lžičky bazalkového pesta
- 2 vejce
Postup
-
Nejdříve si dej kynout těsto. Do velké mísy vysypej směs na bezlepkový chléb a uprostřed udělej mělký důlek. Vlij 100 ml vody, sušené droždí a přidej lžičku cukru. Nechej pár minut odpočívat, aby se aktivoval kvásek.
Do směsi nalij zbytek vody, pořádně zamíchej, přikryj utěrkou nebo potravinářskou fólií a nechej kynout minimálně 1 hodinu. Ale čím déle, tím lépe.
-
Po vykynutí si předehřej troubu na 250 °C.
-
Těsto pak vlij do formy na chlebíček, posyp nasekanými vlašskými ořechy a dej péct do trouby na cca 50 minut.
Jestliže nemáš plechovou formu, ke konci můžeš chleba vytáhnout, aby byl ze všech stran křupavý.
-
Upečený chléb nechej chvíli vychladnout a poté podávej například s bazalkovým pestem a míchanými vajíčky.
-
Nutriční hodnoty na 2 plátky s vajíčky a pestem jsou pak:
544 kcal | 59 g sacharidů | 21 g bílkovin | 23 g tuků
-
Tak dobrou chuť!