Není nad domácí nadýchané pečivo. Udělej si focacciu, která je z pečiva snad nejjednodušší na přípravu. Žádné tvarování housek, jen vyliješ na plech a pečeš.
1 porce obsahuje
- 300 kcal
- 43 g sacharidů
- 10 g tuků
- 8 g bílkovin
Na 10 porcí
- 740 g hladké mouky
- 600 ml vody
- 7 g sušeného droždí
- 2 lžíce medu
- 1 čajová lžička soli
- 6 lžic olivového oleje
- 1/2 hrnku černých oliv
- 1/2 hrnku zelených oliv
- rozmarýn
- Mořská sůl - vločky
Postup
-
Smíchej vlažnou vodu (nejlépe horkou smíchanou se studenou) se 2 lžícemi medu a sušeným droždím. Směs nechej chvílí aktivovat.
-
V misce si smíchej hladkou mouku se lžičkou soli. Přilij aktivované droždí a společně těsto důkladně prohnětej.
-
Na dno druhé misky nalij olej a do něj těsto, přikryj utěrkou a nech 3‑4 hodiny kynout.
-
Troubu si předehřej na 200 °C. Plech vymaž olivovým olejem a vlij na něj těsto. Polij ještě 2 lžícemi oliváče a prsty udělej do těsta důlky. Posyp olivami, rozmarýnem a vločkami soli a dej na 30 minut do trouby.
-
Skvěle jde focaccia využít taky jako základ na sandwich, tak koukni na recept.
Dobrou chuť!