Foccacia s olivami a rozmarýnem

Karolína Kramářová
Karolína Kramářová
60 min.
26 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Foccacia s olivami a rozmarýnem

Není nad domácí nadýchané pečivo. Udělej si focacciu, která je z pečiva snad nejjednodušší na přípravu. Žádné tvarování housek, jen vyliješ na plech a pečeš.

1 porce obsahuje 1 kus

  • 300 kcal
  • 43 g sacharidů
  • 10 g tuků
  • 8 g bílkovin

Na 10 porcí

Na 1 plech:

Postup

  1. Foccacia s olivami a rozmarýnemSmíchej vlažnou vodu (nejlépe horkou smíchanou se studenou) se 2 lžícemi medu a sušeným droždím. Směs nechej chvílí aktivovat.

  2. V misce si smíchej hladkou mouku se lžičkou soli. Přilij aktivované droždí a společně těsto důkladně prohnětej.

  3. Na dno druhé misky nalij olej a do něj těsto, přikryj utěrkou a nech 3-4 hodiny kynout.

  4. Troubu si předehřej na 200 °C. Plech vymaž olivovým olejem a vlij na něj těsto. Polij ještě 2 lžícemi oliváče a prsty udělej do těsta důlky. Posyp olivami, rozmarýnem a vločkami soli a dej na 30 minut do trouby.Foccacia s olivami a rozmarýnem

  5. Dobrou chuť!Foccacia s olivami a rozmarýnem

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
26 Líbí se mi Uložit recept