Příprava tohoto chleba je tak snadná, že je to skoro k smíchu. Nepotřebujete žádné droždí, hnětení ani kynutí a může být i bezlepkový (pokud použijete bezlepkové ovesné vločky).
1 porce obsahuje 1 plátek chleba
- 208 kcal
- 15 g sacharidů
- 15 g tuků
- 7 g bílkovin
Na 12 porcí
- 250 g ovesných vloček
- 160 g slunečnicových semínek
- 85 g dýňových semínek
- 75 g mandlí
- 120 g lněného semínka
- 25 g psyllia
- 30 g chia semínek
- 12 g Mořské soli - vločky
- 60 g olivového oleje
- 600 ml vody
Postup
-
Předehřejte troubu na 200 °C. Na plech rozprostřete slunečnici, dýni, len a mandle a pečte 15 - 20 minut do hněda. V polovině pečení promíchejte. -
Všechny suché přísady nasypte do velké mísy. Přidejte opečené ořechy a semínka, mokré přísady a vše důkladně promíchejte. Směs se začne spojovat a velmi zhoustne, protože chia semínka a slupky psyllia absorbují všechnu vodu.
-
Předehřejte troubu na 200 °C. Zatímco se trouba zahřívá, vyjměte chléb z chladničky a nechte ho dosáhnout pokojové teploty. Pečte přibližně jednu hodinu. Po upečení opatrně vyjměte z chlebníku a nechte vychladnout na mřížce. (Ujistěte se, že vychladl, než ho nakrájíte na plátky).