Domácí bezlepkový chléb

Anna
Anna Částková
75 min.
9 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Domácí bezlepkový chléb

Příprava tohoto chleba je tak snadná, že je to skoro k smíchu. Nepotřebujete žádné droždí, hnětení ani kynutí a může být i bezlepkový (pokud použijete bezlepkové ovesné vločky). 

1 porce obsahuje 1 plátek chleba

  • 208 kcal
  • 15 g sacharidů
  • 15 g tuků
  • 7 g bílkovin
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Domácí bezlepkový chlébPředehřejte troubu na 200 °C. Na plech rozprostřete slunečnici, dýni, len a mandle a pečte 15 - 20 minut do hněda. V polovině pečení promíchejte.

  2. Všechny suché přísady nasypte do velké mísy. Přidejte opečené ořechy a semínka, mokré přísady a vše důkladně promíchejte. Směs se začne spojovat a velmi zhoustne, protože chia semínka a slupky psyllia absorbují všechnu vodu.

  3. Předehřejte troubu na 200 °C. Zatímco se trouba zahřívá, vyjměte chléb z chladničky a nechte ho dosáhnout pokojové teploty. Pečte přibližně jednu hodinu. Po upečení opatrně vyjměte z chlebníku a nechte vychladnout na mřížce. (Ujistěte se, že vychladl, než ho nakrájíte na plátky).Domácí bezlepkový chléb

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
9 Líbí se mi Uložit recept