Zdravé croissanty s jahodovou marmeládou

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
60 min. 30 minut práce, 90 minut kynutí
230 Líbí se mi Komentáře
2
Uložit recept
Zdravé croissanty s jahodovou marmeládou

Víš, že francouzskou pohodu si můžeš vychutnat i doma? Vyzkoušej naše zdravé croissanty s jahodovou marmeládou v o dost méně kalorické podobě. 

1 porce obsahuje 1 croissant

  • 70 kcal
  • 10 g sacharidů
  • 2 g tuků
  • 3 g bílkovin

Na 16 porcí

Na kvásek:
  • 1/2 droždí
  • 110 ml mléka
  • 15 g ghee
  • 1 lžíce špaldové mouky
  • 1 lžíce erythritolu
Na těsto:
  • 220 g špaldové mouky
  • 50 g erythritolu
  • 1 vejce
Navíc:
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Zdravé croissanty s jahodovou marmeládou

    Nejprve založíme kvásek – mléko lehce zahřejeme (nesmí začít vařit, jinak těsto nevykyne) a roztopíme v něm ghíčko. Do směsi rozdrolíme droždí, přidáme lžíci mouky, erythritolu a zamícháme. Odložíme bokem asi na 10 minut, aby se kvásek mohl aktivovat.

    Zdravé croissanty s jahodovou marmeládou

  2. Ve velké míse smícháme mouku, erythritol, vejce a nakonec přidáme kvásek. Uhněteme těsto, které zpracujeme do bochánku. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 1 hodinu. Objem těsta by se měl přibližně zdvojnásobit.

    Zdravé croissanty s jahodovou marmeládou

  3. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na čtyři stejné díly. Každý díl vyválíme do tenké kulaté placky.

    Zdravé croissanty s jahodovou marmeládou

    Zdravé croissanty s jahodovou marmeládou

  4. Dvě z placek potřeme marmeládou a položíme na ně zbylé dvě placky. Ty potom znovu potřeme.

    Dohromady tedy vzniknou dvě placky, každá ze dvou vrstev. Každou z nich rozkrojíme jako pizzu na osm stejných dílů, které srolujeme od širokého konce až po špičku a lehce ohneme do tvaru croissantů.

    Zdravé croissanty s jahodovou marmeládou

  5. Croissanty naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme dalších 30 minut kynout.

    Zdravé croissanty s jahodovou marmeládou

  6. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C.

  7. Vykynuté croissanty pomažeme žloutkem rozmíchaným s mlékem a pečeme zhruba 30 minut dozlatova.

    Zdravé croissanty s jahodovou marmeládou

  8. Nezapomeňte se s námi podělit o své croissanty na Instagramu. Označ @aktinrecepty.

    Zdravé croissanty s jahodovou marmeládou

    Zdravé croissanty s jahodovou marmeládou

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
230 Líbí se mi Uložit recept

Použité produkty v receptu

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________