Péct se nám v tomhle teple nechtělo, a tak jsme oprášili tento retro dezert z našich dětských let. Pro odlehčenou verzi jsme použili tvaroh, využili poslední jahody a chutný studený dezert je na světě. Zavzpomínejte na svá mladá léta s touto Bebe střechou.
1 porce obsahuje
- 116 kcal
- 15,4 g sacharidů
- 5,1 g tuků
- 2,7 g bílkovin
Na 18 porcí
- 500 g polotučného tvarohu
- 1 balení jahodové náplně Dr. Oetker
- 250 g bebe sušenek
- 100 g jahod
- 100 g hořké čokolády
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce kokosu
Postup
-
Připravíme si krém. My jsme si pomohli práškem od Dr.Oetker (použili jsme celé balení), který krém ztužil, osladil a ochutil. Pokud ho použít nechceme, můžeme ho nahradit pudingovým práškem a přidat navíc sladidlo. -
Na alobal si naneseme tenkou vrstvu krému. Jen nezbytné množství, aby nám sušenky po alobalu neklouzaly.
-
Rozložíme je do tří řad. Naneseme na ně první vrstvu krému a přikryjeme druhou řadou sušenek.
-
Na druhou vrstvu sušenek si naneseme další, tentokrát silnější vrstvu krému. Doprostřed pokládáme menší jahody.
-
Opatrně zvedneme delší strany tak, abychom vytvořili střechu. Krém by se měl uvnitř rovnoměrně rozložit. Zabalíme a necháme vychladit v ledničce přibližně 3–4 hodiny.
-
Nakonec si rozpustíme čokoládu s lžící másla, střechu čokoládovou hmotou potřeme a pak posypeme kokosem. Dobrou chuť!