Upřímně, nečekala jsem, že se budou v tomto koláči mák, tvaroh a borůvky AŽ TAK kamarádit. Dokonce si troufnu říct, že to vypadá na nerozlučné přátelství. Podělte se s rodiči, kamarády, sousedy, jinak se vám může stát, že se přistihnete, jak si chodíte ukrajovat další a další tenký kousek. Možná to byl i můj případ. Možná ne. Kdo ví...
1 porce obsahuje 1 kus koláče
- 337 kcal
- 40,8 g sacharidů
- 14,2 g tuků
- 14,2 g bílkovin
Na 8 porcí
- 165 g špaldové mouky
- 30 g ovesné mouky
- 1 vejce
- 65 g ghee
- 30 g práškového sladidla
- 80 g máku
- 90 g švestkové Biolády
- 115 ml vody
- 15 g vanilkového pudingu
- 30 g práškového sladidla
- 500 g tvarohu
- 40 g práškového sladidla
- 40 g borůvek
Postup
-
V misce si smícháme ingredience potřebné na základ a vypracujeme těsto, které vtlačíme na dno formy a vytáhneme ho až na okraje.
-
Těsto dáme předpéct na pár minut do rozpálené trouby na 180 °C a mezitím si připravíme makovou náplň. Všechny suroviny smícháme a asi 5 minut povaříme. Pokud je směs příliš hustá, přilijeme trochu vody.
-
Na tvarohovou náplň si smícháme tvaroh s cukrem na jemný krém. Kdo má rád sladší, dosladí si dle chuti.
-
A nyní už jen vrstvíme jednotlivé náplně. Nakonec do tvarohu jemně vtlačíme borůvky.
-
Pečeme 50–60 minut na 180 °C. Povrch koláče musí být jemně do zlatova. Po upečení troubu vypneme, dvířka pootevřeme a koláč necháme zvolna vychladnout. A věřte, že počkat se vyplatí – druhý den totiž chutná ještě líp.
-
Tento skvost je extrémně fotogenický, a proto ho nezapomeňme zvěčnit a na Instagramu označit #aktinrecepty :)