Existuje jednoduššího dezertu než je crumble? Hotový je do pár minut, surovin potřebujete pár, ale výsledek stojí za to! Jen si to představte, kombinace horkého ovoce společně s křupavou drobenkou a jemným jogurtem, lahoda.
1 porce obsahuje
- 278 kcal
- 25,7 g sacharidů
- 12 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 4 porce
- 60 g ovesných vloček
- 15 g celozrnné špaldové mouky
- 10 g třtinového cukru
- 30 g ghee
- 20 g mandlí
- špetka soli
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 250 g jahod
- 120 g rebarbory
- 10 g třtinového cukru
- 4000 g odtučněného řeckého jogurtu
Postup
-
Rebarboru očistíme zbavíme svrchní dřevnaté vrstvy, tedy oloupeme a pak nakrájíme na cca 1 cm kousky. Jahody taktéž pokrájíme na menší kousky. Ovoce promícháme s třtinovým cukrem a moukou a dáme stranou.
-
Na crumble smícháme konečky prstů všechny ingredience dohromady do podoby drobenky.
Do zapékacích mističek nebo jedné velké formy dáme ovoce a celé zasypeme připravenou drobenkou. Pečeme při 180 stupních zhruba 20 minut.
-
Poté podáváme, nejlépe doplněné jogurtem pro kompletní svačinu či dezert.