Ať zvedne ruku ten, kdo v dětství miloval přesně takovou pudinkovou buchtu od maminky nebo babičky. Vsadíme celý plech, že se hlásíte všichni.
My jsme si půjčili starý dobrý recept a trochu jej vyšperkovali. Nadýchaný piškot jsme obohatili o dávku bílkovin. Pudink dosladili jen naší bio panelou. Smetanu vyměnili za lehčí svěží ricottu... Voilà perfektní fitness dezert v příchuti dětství je na světě!
1 porce obsahuje 1 kus buchty
- 165 kcal
- 19 g sacharidů
- 7 g tuků
- 10 g bílkovin
Na 15 porcí
- 150 g špaldové mouky
- 30 g vanilkového proteinu
- 50 g panely
- 12 g kypřicího prášku
- 3 vejce
- 60 g kokosového oleje
- 100 ml vody
- 700 ml mléka
- 2 balení vanilkového pudingu
- 2 lžíce panely
- 30 g vanilkového proteinu
- 100 g jahod
- 250 g ricotty
- 250 g tvarohu
- 30 g vanilkového proteinu
- 20 g panely
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180°C.
-
Pudinky uvaříme v klasicky v 700 ml mléka a osladíme erythritolem. Uvařený pudink pak dáme stranou a necháme lehce vychladnout. Poté můžeme do pudinku přidat i odměrku vanilkového proteinu.
-
Ve větší míse smícháme mouku, protein, erythritol a kypřicí prášek.
-
Následně k suchým ingrediencím vyklepneme vejce, přidáme roztopený kokosový olej, vodu a zpracujeme těsto.
-
Hotové těsto přelijeme do pekáčku/plechu vyloženého pečicím papírem nebo vymaštěného tukem.
-
Na těsto pomocí lžíce navrstvíme pudink a na pudinkovou vrstvu naskládáme na plátky nakrájené jahody.
-
Pečeme v předehřáté troubě 40 minut.
-
Po upečení necháme buchtu úplně vychladnout.
-
Následně na ni rovnoměrně rozetřeme krém, který připravíme vyšleháním všech uvedených ingrediencí.
-
Hotovou buchtu necháme několik hodin (ideálně přes noc) chladit v lednici.
Před podáváním můžeme vršek posypat kakaem nebo skořicí.