Pudinková buchta s jahodami a tvarohovo-ricottovým krémem

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
60 min.
16 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Pudinková buchta s jahodami a tvarohovo-ricottovým krémem

Ať zvedne ruku ten, kdo v dětství miloval přesně takovou pudinkovou buchtu od maminky nebo babičky. Vsadíme celý plech, že se hlásíte všichni.

My jsme si půjčili starý dobrý recept a trochu jej vyšperkovali. Nadýchaný piškot jsme obohatili o dávku bílkovin. Pudink dosladili jen naší bio panelou. Smetanu vyměnili za lehčí svěží ricottu... Voilà perfektní fitness dezert v příchuti dětství je na světě!

1 porce obsahuje 1 kus buchty

  • 165 kcal
  • 19 g sacharidů
  • 7 g tuků
  • 10 g bílkovin

Na 15 porcí

Na těsto:
Na pudink:
Jahody:
  • 100 g jahod
Na krém:

Postup

  1. Pudinková buchta s jahodami a tvarohovo-ricottovým krémem

    Troubu předehřejeme na 180°C.

  2. Pudinky uvaříme v klasicky v 700 ml mléka a osladíme erythritolem. Uvařený pudink pak dáme stranou a necháme lehce vychladnout. Poté můžeme do pudinku přidat i odměrku vanilkového proteinu.

  3. Ve větší míse smícháme mouku, protein, erythritol a kypřicí prášek.

  4. Následně k suchým ingrediencím vyklepneme vejce, přidáme roztopený kokosový olej, vodu a zpracujeme těsto. 

  5. Hotové těsto přelijeme do pekáčku/plechu vyloženého pečicím papírem nebo vymaštěného tukem.

  6. Na těsto pomocí lžíce navrstvíme pudink a na pudinkovou vrstvu naskládáme na plátky nakrájené jahody.

  7. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut.

  8. Po upečení necháme buchtu úplně vychladnout.

  9. Následně na ni rovnoměrně rozetřeme krém, který připravíme vyšleháním všech uvedených ingrediencí. Pudinková buchta s jahodami a tvarohovo-ricottovým krémem

  10. Hotovou buchtu necháme několik hodin (ideálně přes noc) chladit v lednici.

    Před podáváním můžeme vršek posypat kakaem nebo skořicí.Pudinková buchta s jahodami a tvarohovo-ricottovým krémemPudinková buchta s jahodami a tvarohovo-ricottovým krémemPudinková buchta s jahodami a tvarohovo-ricottovým krémem

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
16 Líbí se mi Uložit recept