Chuť léta je zpět! Vychutnej si rychlý chia puding s arašídovým máslem

Lucie Sovová
Lucie Sovová před 3 měsíci
Chuť léta je zpět! Vychutnej si rychlý chia puding s arašídovým máslem

Chia puding je rychlá svačina, se kterou zaženete hlad i plíživé chutě na sladké. Nejlepší na něm je, že chutná výborně a poskytne nám dokonce i nějaké ty omega 3 mastné kyseliny. Fantazii se meze nekladou a existuje opravdu nespočet možností, jak si puding vylepšit. 

Máte chuť na jiné ovoce, toppingořechové máslo či Cheat Spread? Žádný problém, prostě vyměníte ingredience a máte úplně jiné jídlo podle momentálních chutí a přání.

Budeme potřebovat (4 porce):

1568103712_a_3475.jpg

Na puding:

Na spodní vrstvu:

Na vrchní vrstvu:

1568103727_a_3475.jpg

Postup:

  1. Smícháme chia semínka s mlékem, promícháme a necháme zhoustnout. 
  2. Mezitím do hrnce vysypeme mražené ovoce a na nižší teplotu jej za občasného míchání vaříme, dokud se nerozpustí na pyré, které potom můžeme, ale nemusíme dosladit. Kupované ovoce bývá kyselé, ale pokud máte zralejší ovoce ze zahrádky, tak sladidlo ani nebude třeba (záleží na vaší preferenci chutí).
  3. Pyré necháme vychladnout připravíme si horní vrstvu. Rozmixujeme dva banány se dvěma lžičkami Pink Pitaya pro pěknou růžovou barvu.
  4. Do skleniček navrstvíme pyré, do každé dáme lžičku ořechového másla, chia puding a nahoru rozmixovaný banán s Pink Pitaya
  5. Podáváme vychlazené, fotíme na sociální sítě a označujeme #aktinrecepty

Konzistence pudingu je čistě na vás a vašich chutích. Když na puding máte chuť, stačí 1–2 hodiny v lednici za cenu řidší konzistence. Pro hustší konzistenci je ideální nechat skleničky přes noc v lednici. Chia puding je ideálním jídlem, které můžete jíst několik dní a pokaždé jinak! Stačí si v neděli udělat várku na pár dní dopředu, každé ráno pak máte snídani bez námahy. Ušetřený čas můžete využít třeba k rannímu tréninku. 

Jedna porce obsahuje:

  • 356 kcal
  • 34 g sacharidů
  • 18 g tuku
  • 12 g bílkovin

[eshoplink]

Poděkuj autorovi
4 lidé již poděkovali

Diskuze k článku