Chia puding je rychlá svačina, se kterou zaženete hlad i plíživé chutě na sladké. Nejlepší na něm je, že chutná výborně a poskytne nám dokonce i nějaké ty omega 3 mastné kyseliny. Fantazii se meze nekladou a existuje opravdu nespočet možností, jak si puding vylepšit. Máte chuť na jiné ovoce, topping, ořechové máslo či Cheat Spread? Žádný problém, prostě vyměníte ingredience a máte úplně jiné jídlo podle momentálních chutí a přání.
1 porce obsahuje
- 309 kcal
- 20 g sacharidů
- 18 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 4 porce
- 2 hrnky kokosového mléka
- 1/2 hrnku chia semínek
- práškové sladidlo
- 250 g lesního ovoce
- práškové sladidlo
- 4 čajové lžičky arašídového másla
- 20 g ořechového müsli
- 10 g kokosových chipsů
Postup
-
Smícháme chia semínka s mlékem, promícháme a necháme zhoustnout.
-
Mezitím do hrnce vysypeme mražené ovoce a na nižší teplotu jej za občasného míchání vaříme, dokud se nerozpustí na pyré, které potom můžeme, ale nemusíme dosladit. Kupované ovoce bývá kyselé, ale pokud máte zralejší ovoce ze zahrádky, tak sladidlo ani nebude třeba (záleží na vaší preferenci chutí).
-
Pyré necháme vychladnout připravíme si horní vrstvu. Rozmixujeme dva banány se dvěma lžičkami Pink Pitaya pro pěknou růžovou barvu.
-
Do skleniček navrstvíme pyré, do každé dáme lžičku ořechového másla, chia puding a nahoru rozmixovaný banán s Pink Pitaya.
-
Podáváme vychlazené, fotíme na sociální sítě a označujeme #aktinrecepty
-
Poznámka: Konzistence pudingu je čistě na vás a vašich chutích. Když na puding máte chuť, stačí 1–2 hodiny v lednici za cenu řidší konzistence. Pro hustší konzistenci je ideální nechat skleničky přes noc v lednici. Chia puding je ideálním jídlem, které můžete jíst několik dní a pokaždé jinak! Stačí si v neděli udělat várku na pár dní dopředu, každé ráno pak máte snídani bez námahy. Ušetřený čas můžete využít třeba k rannímu tréninku.