Nenechte se odradit, pokud se vám na první pohled zdá recept složitý. Zvládne jej opravdu každý. Skvěle se hodí na léto, protože je téměř nepečený, svěží a ovocný. Pudingová vrstva může jemně evokovat klasický kremeš, kaloricky od něj má ale dost daleko.
1 porce obsahuje 1 kus, přibližně 90g
- 113 kcal
- 12,6 g sacharidů
- 3,6 g tuků
- 5,5 g bílkovin
Na 15 porcí
- 60 g ovesné mouky
- 40 g kokosové mouky
- 10 g vanilkového proteinu
- 20 g kokosového oleje
- 75 g vody
- 250 ml mléka
- 100 ml vody
- 1 balení meruňkového pudingu
- 12 g práškového sladidla
- 13 g třtinového cukru
- 500 g polotučného tvarohu
- 25 g práškového sladidla
- 25 g třtinového cukru
- 7 g ztužovače šlehačky
- 170 g malin
- 10 g práškového sladidla
- 10 g třtinového cukru
- 1 balení dortového želé
Postup
-
Všechny suroviny na těsto si smícháme a mokrýma rukama natlačíme do formy vyložené pečícím papírem. Připravíme si dávku trpělivosti, protože se těsto lepí (mokré ruce ale výrazně pomůžou). Těsto dáme upéct na 15 minut při teplotě 160 stupňů. -
Puding si uvaříme z mléka, vody, sladidla a cukru. Necháme mírně vychladit a rovnoměrně natřeme na upečené těsto. Na pudingovou vrstvu opatrně rozetřeme tu tvarohovou. Aspoň na hodinu vložíme do ledničky.
-
Maliny (nebo jiné ovoce) si v hrnci zalijeme 150–200 ml vody, chvíli povaříme (necháme úplně rozmrznout) a za stálého míchání vsypeme k malinám práškové želé. Podle návodu minutu povaříme, odstavíme a za občasného míchání necháme jemně vychladit. Nakonec nalijeme na tvarohovou vrstvu a necháme ztuhnout v ledničce aspoň dvě hodiny, klidně i přes noc.
-
Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory. Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty.