Tenhle dezert je na léto naprosto ideální. Je totiž téměř nepečený, svěží a ovocný. A i když se možná na první pohled nezdá, tenhle recept zvládne opravdu každý. Tak se pojďme do něho pustit.
1 porce obsahuje
- 113 kcal
- 12,6 g sacharidů
- 3,6 g tuků
- 5,5 g bílkovin
Na 15 porcí
- 60 g ovesné mouky
- 40 g kokosové mouky
- 10 g vanilkového proteinu
- 20 g kokosového oleje
- 75 g vody
- 250 ml mléka
- 100 ml vody
- 1 balení meruňkového pudingu
- 12 g práškového sladidla
- 13 g třtinového cukru
- 500 g polotučného tvarohu
- 25 g práškového sladidla
- 25 g třtinového cukru
- 7 g ztužovače šlehačky
- 170 g malin
- 10 g práškového sladidla
- 10 g třtinového cukru
- 1 balení dortového želé
Postup
-
Všechny suroviny na těsto si smícháme a mokrýma rukama natlačíme do formy vyložené pečícím papírem. Připravíme si dávku trpělivosti, protože se těsto lepí (mokré ruce ale výrazně pomůžou). Těsto dámepéct na 15 minut při teplotě 160 stupňů.
-
Puding si uvaříme z mléka, vody, sladidla a cukru. Necháme mírně vychladit a rovnoměrně natřeme na upečené těsto. Na pudingovou vrstvu opatrně rozetřeme tu tvarohovou. Aspoň na hodinu vložíme do ledničky.
-
Maliny (nebo jiné ovoce) si v hrnci zalijeme 150–200 ml vody, chvíli povaříme (necháme úplně rozmrznout) a za stálého míchání vsypeme k malinám práškové želé. Podle návodu minutu povaříme, odstavíme a za občasného míchání necháme jemně vychladit. Nakonec nalijeme na tvarohovou vrstvu a necháme ztuhnout v ledničce aspoň dvě hodiny, klidně i přes noc.
-
Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory. Rádi si je prohlédneme pod @aktinrecepty.
Dobrou chuť.