Svěží letní zákusek s pudingovým krémem a malinami

Kristína Močková
Kristína Močková před 4 měsíci
3 minuty čtení
Svěží letní zákusek s pudingovým krémem a malinami
21

Nenechte se odradit, pokud se vám na první pohled zdá recept složitý. Zvládne jej opravdu každý. Skvěle se hodí na léto, protože je téměř nepečený, svěží a ovocný. Pudingová vrstva může jemně evokovat klasický kremeš, kaloricky od něj má ale dost daleko. 

Budeme potřebovat: 

1563015773_a_3101.jpg

Těsto:

Pudingová vrstva:

Tvarohová vrstva:

  • 500 g jemného polotučného tvarohu
  • 50 g sladidla nebo cukru. (Použili jsme kombinaci obojího – půl na půl.)
  • 7 g ztužovače krému (použití za studena)

Ovocná vrstva:

  • přibližně 170 g malin nebo jiného ovoce
  • 20 g sladidla nebo cukru. (Použili jsme kombinaci obojího – půl na půl.)
  • balení dortového želé

Doba přípravy: 30 minut (+2 hodiny chlazení)
Doba pečení: 15 minut 

1563015700_a_3101.jpg

Postup:

  1. Všechny suroviny na těsto si smícháme a mokrýma rukama natlačíme do formy vyložené pečícím papírem. Připravíme si dávku trpělivosti, protože se těsto lepí (mokré ruce ale výrazně pomůžou). Těsto dáme upéct na 15 minut při teplotě 160 stupňů. 
  2. Puding si uvaříme z mléka, vody, sladidla a cukru. Necháme mírně vychladit a rovnoměrně natřeme na upečené těsto. Na pudingovou vrstvu opatrně rozetřeme tu tvarohovou. Aspoň na hodinu vložíme do ledničky.  
    1563015811_a_3101.jpg
  3. Maliny (nebo jiné ovoce) si v hrnci zalijeme 150–200 ml vody, chvíli povaříme (necháme úplně rozmrznout) a za stálého míchání vsypeme k malinám práškové želé. Podle návodu minutu povaříme, odstavíme a za občasného míchání necháme jemně vychladit. Nakonec nalijeme na tvarohovou vrstvu a necháme ztuhnout v ledničce aspoň dvě hodiny, klidně i přes noc. 

Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory. Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty. 

1563015864_a_3101.jpg

Koláč jsme rozkrájeli na 15 kusů. Jeden má přibližně:

  • 90 g 
  • 113 kcal
  • 3,6 g tuku
  • 12,6 g sacharidů 
  • 5,5 g bílkovin

Byl ti článek užitečný?
Jo, super! Bohužel ne

Diskuze k článku