Existuje víc fancy dezert než zářivě zelený mechový dort? Pokud takový znáte, podělte se s námi v komentářích a my ho příště připravíme.
Teď už ale k oku i chuti lahodícímu mecháčku, který jsme připravili ze samých kvalitních surovin. A jak už je naším dobrým zvykem, ani o bílkoviny tu není nouze. 💪🏻🤤
1 porce obsahuje
- 300 kcal
- 28 g sacharidů
- 11 g tuků
- 27 g bílkovin
Na 6 porcí
- 220 g špaldové mouky
- 30 g vanilkového proteinu
- 50 g xylitolu
- 10 g kypřicího prášku
- 100 g kokosového mléka
- 4 vejce
- kůra z 1 citrónu
- 1/2 citronové šťávy
- 100 g baby špenátu
- 1 čajová lžička mleté vanilky
- 500 g měkkého tvarohu
- 50 g kokosového mléka
- 50 g xylitolu
- 30 g vanilkového proteinu
- 1/2 citronové šťávy
- 1 čajová lžička mleté vanilky
- lyofilizované maliny
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Ve velké míse smícháme všechny suché ingredience – mouku, protein, xylitol, kypřicí prášek, vanilku a kůru z citrónu.
-
Zvlášť rozmixujeme špenát, kokosové mléko, vejce a citrónovou šťávu.
-
Následně obě směsi spojíme.
-
Vzniklé těsto vlijeme do dortové formy vystlané pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 30 minut.
-
Mezitím si připravíme krém. Důkladně a dohladka vyšleháme všechny potřebné ingredience a dáme chladit do lednice.
-
Hotový korpus necháme vychladnout.
Poté jej seřízneme na půl. Vrchní část dáme stranou. Ze spodní části ořízneme hnědé boky, aby byl dort hezky zelený. Následně jej vydlabeme velkou lžící. Pozor ale, abychom nezničili dno. Korpus by měl zůstat cca 1 cm vysoký.
Z vrchní čísti také vydlabeme zelený korpus, který i s tím ze spodku použijeme na zasypání krému.
-
Do důlku v korpusu naneseme krém, který se snažíme vytvarovat do kulatého tvaru. Krém následně zasypeme vydlabaným a na malé kousky natrhaným těstem a opatrně jej vtlačíme do krému.
-
Ozdobíme lyofilizovanými malinami nebo jiným ovocem podle vlastního gusta a dáme odpočívat do lednice nejméně na hodinu.
Dobrou chuť a nezapomeňte se s výsledkem podělit na Instagramu s označením @vilgainrecepty. :)