Zářivě zelený dort? Proč ne! Barva je čistě přírodní díky baby špenátu, který dezertu navíc dodá i vlákninu. Jíst dort a zároveň zeleninu? No konečně! A pokud si ho připravíš do skleničky, můžeš si ho vychutnat kdykoliv a kdekoliv.
1 porce obsahuje
- 246 kcal
- 24 g sacharidů
- 9 g tuků
- 16 g bílkovin
Na 4 porce
- 50 g špaldové mouky
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 30 g erythritolu
- 2 vejce
- 30 g baby špenátu
- 15 g kokosového oleje
- 50 ml mléka
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 20 g čekankového sirupu
- 20 g čokopeciček
Postup
-
Troubu si předehřej na 180°C.
-
V mixéru rozmixujeme velkou hrst baby špenátu, rozehřátý kokosový olej a mléko. Ve velké misce si vyšleháme 2 bílky s erythritolem nebo jiným sladidlem. V další misce smícháme sypké ingredience (mouku, protein, kypřící prášek).
Všechny tři části spolu smícháme a přidáme oddělené žloutky.
-
Vytvořené těsto vylijeme do kterékoliv formy vyložené pečícím papírem. Dáme péct na cca 30 minut, ale přesto kontrolujte, jestli se nelepí na špejli.
-
Mezitím si uděláme náplň. Jednoduše smícháme tvaroh, sirup a kakaové boby nebo čokopecičky. Než se nám upeče těsto, dáme odpočinout do lednice.
-
Upečené těsto necháme částečně vychladnout a rozdrobíme na kousky.
-
Připravíme si 4 skleničky. Na dno každé dáme cca ¼ korpusu, ¼ náplně a zase ¼ rozdrobeného korpusu. Navíc můžeme ještě ozdobit jahodou.