Krtkův dort do skleničky už od nás jisto jistě znáš. Co si ho tentokrát připravit zase trochu jinak? Třeba ala mug cake? Spolehnout se můžeš opět na bleskurychlou přípravu a výtečnou čokoládo‑banánovou chuť.
Tak se pojďme do toho pustit.
1 porce obsahuje
- 539 kcal
- 51 g sacharidů
- 16 g tuků
- 45 g bílkovin
Na 1 porci
- 90 g banánu
- 25 g ovesných vloček
- 20 g čokoládového proteinu
- 10 g kakaa
- 20 ml rostlinného mléka
- 1 vejce
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 50 g tofu
- 15 g vanilkového proteinu
- 20 ml mandlového mléka
- 30 g banánu
Postup
-
Banán dáme do velké mísy a rozmačkáme na jemnou kaši. Přisypeme ovesné vločky, protein, kakao a špetku kypřícího prášku. Přidáme vajíčko, přilijeme rostlinné mléko a vše důkladně promícháme. Vzniklou směs přemístíme do hrnečku, který dáme na cca 2 min do mikrovlnky.
-
Dortík necháme vychladnout a mezitím si připravíme “tvaroh”. Tofu dáme do mixéru a lehce ho rozmixujeme. Poté přidáme vanilkový protein a mandlové mléko a vše společně rozmixujeme do požadované konzistence.
-
Dortík vyklopíme na talíř, nožem seřízneme vršek a vydlabeme prostředek. Do vzniklého důlku vložíme nakrájený banán a tvaroh a zbytek korpusu rozdrolíme navrch dortíku. Dezert necháme odležet v lednici cca 2 hodiny a můžeme podávat.