Od čokoládového dortíku vašich snů vás dělí pouhé tři minuty a sedm ingrediencí. Nenechte se zmást jeho neřestně čokoládovým vzhledem. Tento proteinový mug cake neobsahuje cukr, olej a dokonce ani mouku. Hravě zastane roli plnohodnotné snídaně či svačinky.
1 porce obsahuje
- 322 kcal
- 27 g sacharidů
- 14 g tuků
- 22 g bílkovin
Na 1 porci
- 1 banán
- 2 čajové lžičky kakaa
- 15 g čokoládového proteinu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 5 g hořké čokolády
- 1 vejce
- 10 g arašídového másla
Postup
-
Banán rozmačkáme vidličkou.
-
Aby byla příprava co nejméně pracná, smícháme všechny potřebné ingredience přímo v hrníčku.
Zvolte raději větší hrnek, aby těsto v mikrovlnce nepřeteklo.
-
Čas v mikrovlnce se může lišit v závislosti na jejím výkonu.
Pro ideální výsledek doporučujeme začít jednou minutou na vysoký výkon. V průběhu ohřívání mug cake kontrolujeme, aby těsto nepřeteklo přes okraj hrníčku.
Pokud se po minutě zdá těsto stále příliš tekuté, vrátíme hrnek zpět do mikrovlnky a pokračujeme v ohřívání po 15s intervalech. Dáváme pozor, aby nebyl mug cake příliš vysušený.
-
Ještě teplý mug cake můžeme ozdobit další porcí arašídového másla a čokoládových lupínků, které se na povrchu krásně roztečou.