Voňavý perníkový dort nastolí tu pravou vánoční pohodu

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 16 dny
Voňavý perníkový dort nastolí tu pravou vánoční pohodu

Všudepřítomná světýlka se pomalu rozsvicují, ve vzduchu stoupá vůně svařáku, v žilách stres a na dveře klepe prosinec. Pojďte si s námi vychutnat volnou chvilku mezi pracovním/zkouškovým shonem a dárkovým šílenstvím. To je přesně ta chvilka pro perfektně nadýchaný a vláčný perníkový dort.

P.S.: Bude vás stát jen chvilku času a pár kalorií. 

1574431574_a_3991.jpg

Budeme potřebovat:

Na korpus:

Suché ingredience:

Mokré ingredience:

Na krém:

Velikost formy: průměr 20 cm

Čas přípravy: 15 minut přípravy + 30 minut pečení

1574431593_a_3991.jpg

Postup:

  • Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • Ve větší míse společně smícháme všechny suché ingredience. 
  • V jiné míse vyšleháme mokré ingredience a přilijeme je k těm suchým z předchozího bodu. 
  • Zracujeme tekuté těsto, které přelijeme do dortové formy (na dně vyložené pečicím papírem, po stranách omaštěné máslem nebo olejem)
  • Pečeme asi 30 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli. 
  • Mezi tím si připravíme krém. Jednoduše společně vyšleháme všechny potřebné ingredience a dáme odpočívat do lednice.
  • Jakmile je korpus vychladlý, seřízneme z něj "čepici" (nevzledně vyběhlé těsto). Toto přebytečné těsto natrháme na kousky.
1574431616_a_3991.jpg
  • Korpus pomažeme krémem, vložíme zpět do formy a zasypeme natrhaným těstem. Hotový dort dáme chladit přes noc do lednice.
  • Výsledek nafotíme a nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.

Dobrou chuť!

1574431632_a_3991.jpg

Dort jsme naporcovali na osm dílů. Na jeden vychází:

  • 211 kcal
  • 23 g sacharidů
  • 6,6 g tuku
  • 15 g bílkovin
1574431663_a_3991.jpg
1574431675_a_3991.jpg


Poděkuj autorovi
10 lidí již poděkovalo

Diskuze k článku