Perníkový dort s tvarohovo-ricottovým krémem

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
45 min. 15 min. přípravy, 30 min. pečení
59 Líbí se mi Komentáře
5
Uložit recept
Perníkový dort s tvarohovo-ricottovým krémem

A přišel podzim, všude voní skořice a v ruce nám hřeje Pumpkin Spice Latte. Co se k tomu zakousnout do perfektně nadýchaného a vláčného perníkového dortu?

P.S.: Bude vás stát jen chvilku času a pár kalorií. 

1 porce obsahuje 1 kus dortu

  • 211 kcal
  • 23 g sacharidů
  • 6,6 g tuků
  • 15 g bílkovin

Na 8 porcí

Na základ:
Na krém:
Na krém

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Ve větší míse společně smícháme všechny suché ingredience. 

  3. V jiné míse vyšleháme mokré ingredience a přilijeme je k těm suchým z předchozího bodu. 

  4. Zpracujeme tekuté těsto, které přelijeme do dortové formy (na dně vyložené pečicím papírem, po stranách omaštěné máslem nebo olejem).

  5. Pečeme asi 30 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli. 

  6. Mezitím si připravíme krém. Jednoduše společně vyšleháme všechny potřebné ingredience a dáme odpočívat do lednice.

  7. Jakmile je korpus vychladlý, seřízneme z něj "čepici" (nevzhledně vyběhlé těsto). Toto přebytečné těsto natrháme na kousky.Perníkový dort s tvarohovo-ricottovým krémem

  8. Korpus pomažeme krémem, vložíme zpět do formy a zasypeme natrhaným těstem. Hotový dort dáme chladit přes noc do lednice.Perníkový dort s tvarohovo-ricottovým krémem

  9. Výsledek nafotíme, nasdílíme na Instagram a označíme @aktinrecepty.

    Dobrou chuť!Perníkový dort s tvarohovo-ricottovým krémem

  10. Dobrou chuť!

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
59 Líbí se mi Uložit recept