Voňavý perníkový dort nastolí tu pravou vánoční pohodu

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 3 měsíci
45 min. 15 min. přípravy, 30 min. pečení
Voňavý perníkový dort nastolí tu pravou vánoční pohodu

Všudepřítomná světýlka se pomalu rozsvěcují, ve vzduchu stoupá vůně svařáku, v žilách stres a na dveře klepe prosinec. Pojďte si s námi vychutnat volnou chvilku mezi pracovním/zkouškovým shonem a dárkovým šílenstvím. To je přesně ta chvilka pro perfektně nadýchaný a vláčný perníkový dort.

P.S.: Bude vás stát jen chvilku času a pár kalorií. 

1 porce obsahuje

  • 211 kcal
  • 23 g sacharidů
  • 6,6 g tuků
  • 15 g bílkovin

Na 8 porcí

Suché ingredience
Mokré ingredience
Na krém

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Ve větší míse společně smícháme všechny suché ingredience. 

  3. V jiné míse vyšleháme mokré ingredience a přilijeme je k těm suchým z předchozího bodu. 

  4. Zpracujeme tekuté těsto, které přelijeme do dortové formy (na dně vyložené pečicím papírem, po stranách omaštěné máslem nebo olejem).

  5. Pečeme asi 30 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli. 

  6. Mezi tím si připravíme krém. Jednoduše společně vyšleháme všechny potřebné ingredience a dáme odpočívat do lednice.

  7. Jakmile je korpus vychladlý, seřízneme z něj "čepici" (nevzhledně vyběhlé těsto). Toto přebytečné těsto natrháme na kousky.

  8. Korpus pomažeme krémem, vložíme zpět do formy a zasypeme natrhaným těstem. Hotový dort dáme chladit přes noc do lednice.

  9. Výsledek nafotíme a nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.

  10. Dobrou chuť!

Poděkuj autorovi
11 lidí již poděkovalo
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k receptu