Podzim na talíři: Pečená hruška s pořádnou dávkou bílkovin

Lucie Sovová
Lucie Sovová před 11 dny
2 minuty čtení
Podzim na talíři: Pečená hruška s pořádnou dávkou bílkovin
5

Dezerty s menším množstvím kalorií, které uspokojí vaše chuťové pohárky, jsou mnohokrát těžší na realizaci. Pomoci vám může zakomponování ovoce, které je samo o sobě sladké. S malou úpravou a troškou fantazie z nich vykouzlíte divy. Upečením hrušek se zkaramelizují přirozeně se vyskytující cukry uvnitř a vznikne šťavnatý, měkoučký dezert.

Postup podávání: Na talíři hrušku doplníte ochuceným tvarohem s oříšky, oblečete se do toho nejpohodlnějšího domácího oblečení s chlupatýma ponožkama, sednete si do gauče a v bytě provoněném kořením z pečení si v klidu vychutnáváte tuhle dobrotu.

Budeme potřebovat:

1570088374_a_3648.jpg

Postup:

  1. Troubu rozehřejeme na 190 °C. Hrušky oloupeme, překrojíme na poloviny a pomocí lžičky vydlabeme jádřinec. 
  2. V misce smícháme med, vodu, skořici a citronovou šťávu, dokud se vše nespojí. Do zapékací misky nebo na plech naskládáme očištěné hrušky a zalijeme je medovým sirupem. Vložíme do trouby a pečeme, dokud nezezlátnou, bude to trvat cca 40–45 minut.
  3. Nasekáme ořechy a nasucho je opečeme na rozpálené pánvi. Upečené hrušky podáváme přelité šťávou z pekáče. Na každou porci přidáme tvaroh ochucený vanilkovým proteinem a zasypeme ji restovanými oříšky.
1570088388_a_3648.jpg

Jedna porce (polovina hrušky) obsahuje:

  • 378 kcal
  • 29 g bílkovin
  • 27 g sacharidů 
  • 16 g tuku

[eshoplink]

Byl ti článek užitečný?
Jo, super! Bohužel ne

Diskuze k článku