Dezerty s menším množstvím kalorií, které uspokojí vaše chuťové pohárky, jsou mnohokrát těžší na realizaci. Pomoci vám může zakomponování ovoce, které je samo o sobě sladké. S malou úpravou a troškou fantazie z nich vykouzlíte divy. Upečením hrušek se zkaramelizují přirozeně se vyskytující cukry uvnitř a vznikne šťavnatý, měkoučký dezert.
Postup podávání: Na talíři hrušku doplníte ochuceným tvarohem s oříšky, oblečete se do toho nejpohodlnějšího domácího oblečení s chlupatýma ponožkama, sednete si do gauče a v bytě provoněném kořením z pečení si v klidu vychutnáváte tuhle dobrotu.
1 porce obsahuje
- 378 kcal
- 27 g sacharidů
- 16 g tuků
- 29 g bílkovin
Na 1 porci
- 1/2 hrušky
- 150 ml vody
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce šťávy z citrónu
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 1 špetka kardamonu
- 125 g tvarohu
- 20 g vanilkového proteinu
- 1 lžíce vlašských ořechů
Postup
-
Troubu rozehřejeme na 190 °C. Hrušky oloupeme, překrojíme na poloviny a pomocí lžičky vydlabeme jádřinec.
-
V misce smícháme med, vodu, skořici a citronovou šťávu, dokud se vše nespojí. Do zapékací misky nebo na plech naskládáme očištěné hrušky a zalijeme je medovým sirupem. Vložíme do trouby a pečeme, dokud nezezlátnou, bude to trvat cca 40–45 minut.
-