Milovníci skořicových šneků pozor! Máme pro vás vylepšenou verzi s arašídovým máslem a čokoládou. Nemusíte čekat na zdlouhavé kynutí. Do půl hodinky máte o snídani nebo dezert postaráno.
1 skořicový šnek
- 516 kcal
- 65 g sacharidů
- 17 g tuků
- 19 g bílkovin
Na 2 porce
- 150 g celozrnné špaldové mouky
- 1/3 čajové lžičky kypřicího prášku
- 15 g kokosového cukru
- špetka soli
- 1/2 čajové lžičky mleté vanilky
- 60 g tvarohu
- 10 ml kokosového oleje
- 80 ml mléka
- 20 g arašídového másla
- 20 g čokopeciček
- kokosový olej
- 10 g kokosového cukru
Postup
-
V míse smícháme všechny sypké suroviny.
-
Přidáme tvaroh, rozpuštěný kokosový olej a mléko.
-
Vypracujeme hladké, pružné těsto, které rozdělíme na 2 díly.
-
Z každého dílu těsta uválíme dlouhý úzký plát, který potřeme kokosovým olejem, arašídovým máslem, posypeme kokosovým cukrem, skořicí, a nakonec přidáme čokopecičky.
-
Těsto zabalíme, ale neutahujeme. Rolky rozřízneme, aby nám vznikly celkem 4 kusy.
-
Zapékací mističky vymažeme kokosovým olejem. Do každé mističky vložíme 2 rolky.
-
Pečeme v předehřáté troubě cca 15 minut na 170 stupňů.
-
Hotové rolky přelijeme arašídovým máslem a rozehřátou čokoládou.
Dobrou chuť.