Další recept ze série "nechce se mi ztrácet čas v kuchyni". V hlavní roli se dnes představí naše kešu mouka, díky které mají donuty příjemně sladkou oříškovou chuť. Mrkev jim pak dodá vláčnost. Vyzkoušejte sami a uvidíte, že donuty nemusí být jen mastné a nezdravé. I odlehčená verze může chutnat skvěle.
1 porce obsahuje
- 98 kcal
- 11,9 g sacharidů
- 4,2 g tuků
- 3,2 g bílkovin
Na 10 porcí
- 1 vejce
- 15 ml oleje
- 20 g práškového sladidla
- 15 g proteinu slaný karamel
- 40 g kešu ořechů
- 40 g špaldové mouky
- 30 ml mléka
- 1 čajová lžička skořice
- 1 špetka muškátového oříšku
- 1/2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 1/2 čajové lžičky sody bikarboné
- 30 g mrkve
- 80 g moučkového cukru
- skořice
- mléko
Postup
-
Vajíčko si vyšleháme spolu s olejem a sladidlem do pěny. -
Ve větší misce si smícháme ostatní suché ingredience: protein, kešu mouku, špaldovou mouku, muškátový oříšek a prášek do pečiva společně se sodou.
-
Mokré ingredience přelijeme do suchých, přidáme mrkev a podle konzistence těsta případně přilijeme mléko (přibližně 30 ml). Všechno spolu promícháme a plníme do formy na donuty, kterou jsme si předtím jemně potřeli olejem.
-
Pečeme 10 minut na 160 stupňů. Donuty necháme vychladnout a mezitím si připravíme polevu. K moučkovému cukru přidáme malé množství skořice (podle chuti). Musí nám vzniknout hustá kašička, aby z donutů netekla dolů. Polevou ozdobíme donuty a posypeme kešu oříšky.