Kešu donuty se skořicovou polevou

Kristína Močková
Kristína Močková před měsícem
40 min.
Kešu donuty se skořicovou polevou

Další recept ze série "nechce se mi ztrácet čas v kuchyni". V hlavní roli se dnes představí naše kešu mouka, díky které mají donuty příjemně sladkou oříškovou chuť. Mrkev jim pak dodá vláčnost. Vyzkoušejte sami a uvidíte, že donuty nemusí být jen mastné a nezdravé. I odlehčená verze může chutnat skvěle. 

1 donut obsahuje

  • 98 kcal
  • 11,9 g sacharidů
  • 4,2 g tuků
  • 3,2 g bílkovin

Na 10 porcí

Na těsto:
Na polevu:
  • 80 g moučkového cukru
  • skořice
  • mléko

Postup

  1. Kešu donuty se skořicovou polevouVajíčko si vyšleháme spolu s olejem a sladidlem do pěny. Kešu donuty se skořicovou polevou

  2. Ve větší misce si smícháme ostatní suché ingredience: protein, kešu mouku, špaldovou mouku, muškátový oříšek a prášek do pečiva společně se sodou. Kešu donuty se skořicovou polevou

  3. Mokré ingredience přelijeme do suchých, přidáme mrkev a podle konzistence těsta případně přilijeme mléko (přibližně 30 ml). Všechno spolu promícháme a plníme do formy na donuty, kterou jsme si předtím jemně potřeli olejem. 

  4. Pečeme 10 minut na 160 stupňů. Donuty necháme vychladnout a mezitím si připravíme polevu. K moučkovému cukru přidáme malé množství skořice (podle chuti). Musí nám vzniknout hustá kašička, aby z donutů netekla dolů. Polevou ozdobíme donuty a posypeme kešu oříšky.  Kešu donuty se skořicovou polevou

Poděkuj autorovi
5
vybavení
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________