Pudinkové šátečky provoní celý dům a omámí všechny smysly

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová Poprvé publikováno 10. 6. 2018
Aktualizováno 8. 2. 2019
3 minuty čtení
Pudinkové šátečky provoní celý dům a omámí všechny smysly
4

Křupavé na povrchu, voňavé po másle, pudinkem napěchované až po okraj... Zní to skvěle, ale zároveň pěkně hříšně, že? Opak je však pravdou! Naše pudinkové šátečky jsou samá zdravá ingredience a jeden velký chuťový zážitek. Přesvědčte se sami! 

Budeme potřebovat:

Na těsto: 

Na náplň:

Navíc:

Doba přípravy: 2 hodiny

1528382873_a_1331.jpg

Postup: 

1. Všechny ingredience na těsto společně smícháme a uhněteme. Vodu přidáváme až jako poslední a regulujeme pomocí ní konzistenci těsta. Kdyby se příliš lepilo, přidáme vody více.

2. Hotové těsto zpracujeme do kuličky, obalíme potravinářskou fólií a dáme na hodinu do lednice. 

1528381923_a_1331.jpg

3. Mezitím si připravíme pudinkovou náplň. Pudink uvaříme podle návodu na obalu a na oslazení použijeme místo cukru kapičky Zero Drops. 

4. Těsto vyválíme na plát o tloušťce cca 0,5 cm. Použijeme sklenici nebo jinou kulatou nádobu, podle které nožem z těsta vykrájíme kolečka. Zbylé těsto znovu zpracujeme do kuličky, vyválíme ho a opět vykrájíme, aby nám vzniklo co nejvíce šátečků. 

5. Na kolečka potom po lžičkách klademe pudinkovou náplň, zabalíme a vidličkou k sobě přitlačíme okraje. Na závěr posypeme kořením Oh My Spice! a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C po dobu asi 20 minut.

1528381972_a_1331.jpg
1528382002_a_1331.jpg
1528382186_a_1331.jpg
1528382107_a_1331.jpg

6. Po upečení chvíli počkáme, abychom si nepopálili jazyk a pak se do šátečků hned pustíme. Nejlepší jsou ještě za tepla, když těsto hezky křupne a ven se prodere lahodná pudinková náplň. 

7. Při vychutnávání nezapomeneme na fotodokumentaci a instagramový hashtag #aktinrecepty. 

Dobrou chuť! 

Z jedné dávky jsme vytvořili 20 šátečků. Na jeden vychází: 

  • 119 kcal
  • 12 g sacharidů
  • 6 g tuku
  • 4 g bílkovin

[eshoplink]

Byl ti článek užitečný?
Jo, super! Bohužel ne

Diskuze k článku