Křupavé na povrchu, voňavé po másle, pudinkem napěchované až po okraj... Zní to skvěle, ale zároveň pěkně hříšně, že? Opak je však pravdou! Naše pudinkové šátečky jsou samá zdravá ingredience a jeden velký chuťový zážitek. Přesvědčte se sami!
1 porce obsahuje
- 119 kcal
- 12 g sacharidů
- 6 g tuků
- 4 g bílkovin
Na 20 porcí
- 230 g špaldové mouky
- 60 g vanilkového proteinu
- 100 g ghee
- 1/2 balení kypřicího prášku
- 20 g xylitolu
- 6 lžic vody
- 1 balení vanilkového pudingu
- 500 ml mléka
- vanilkové Flavour Drops
- koření
Postup
-
Všechny ingredience na těsto společně smícháme a uhněteme. Vodu přidáváme až jako poslední a regulujeme pomocí ní konzistenci těsta. Kdyby se příliš lepilo, přidáme vody více.
-
Hotové těsto zpracujeme do kuličky, obalíme potravinářskou fólií a dáme na hodinu do lednice.
-
Mezitím si připravíme pudinkovou náplň. Pudink uvaříme podle návodu na obalu a na oslazení použijeme místo cukru kapičky Zero Drops.
-
Těsto vyválíme na plát o tloušťce cca 0,5 cm. Použijeme sklenici nebo jinou kulatou nádobu, podle které nožem z těsta vykrájíme kolečka. Zbylé těsto znovu zpracujeme do kuličky, vyválíme ho a opět vykrájíme, aby nám vzniklo co nejvíce šátečků.
-
Na kolečka potom po lžičkách klademe pudinkovou náplň, zabalíme a vidličkou k sobě přitlačíme okraje. Na závěr posypeme kořením a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C po dobu asi 20 minut.
-
Po upečení chvíli počkáme, abychom si nepopálili jazyk a pak se do šátečků hned pustíme. Nejlepší jsou ještě za tepla, když těsto hezky křupne a ven se prodere lahodná pudinková náplň.
-
Při vychutnávání nezapomeneme na fotodokumentaci a instagramový hashtag #aktinrecepty.