Zachtělo se vám snadného dezertu nebo chutné svačiny, bez nutnosti trávit spoustu času v kuchyni? Máme řešení. Tenhle jednoduchý apple crumble si zamilujete. Podzimní náladu navodí voňavá jablka v kombinaci s křupavou granolou a jemným vanilkovým krémem. Vychutnejte si jej v teple domova nebo připravte do skleničky s víčkem, ať se v práci nebo ve škole máte na co těšit!
1 porce bez zdobení obsahuje
- 256 kcal
- 33 g sacharidů
- 9 g tuků
- 10 g bílkovin
Na 3 porce
- 200 g jablek
- 250 ml mléka
- 20 g vanilkového pudingu
- 125 g nízkotučného tvarohu
- 80 g granoly
- 10 ml javorového sirupu
Postup
-
Jako první si připravíme jablečnou směs: jablka omyjeme, překrojíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a nakrájíme na malé kostky.
Lehce podlijeme vodou, zasypeme skořicí, přidáme javorový sirup a dusíme do změknutí. Trvá to asi deset minut.
-
Následně si připravíme krém: půlku sáčku vanilkového pudinku si uvařte podle návodu na obalu. Přidejte tvaroh a vymíchejte v hladký krém. Dochuťte pravou vanilkou a podle chuti oslaďte. My jsme použili Sladiče, což je mix erythritolu a stévie.
-
Na dno skleniček rozdrobte granolu. Trochu si nechte navrch na ozdobení. Na to přidejte vanilkový krém, dušená jablka a zbytek granoly. Nechte vychladit. Před podáváním doporučujeme ozdobit lžičku arašídového másla. Pak už jen stačí popadnout lžičku a pustit se do výtvoru. Dobrou chuť.