Cizrnové crêpes palačinky s vanilkovým pudinkem

Karolína Kramářová
Karolína Kramářová
15 min.
23 Líbí se mi Komentáře
1
Uložit recept
Cizrnové crêpes palačinky s vanilkovým pudinkem

Tentokrát jsme si půjčili původní recept na francouzské crêpes a trochu je upravili. 

Na první pohled sice vypadají jako klasické palačinky, ale opak je pravdou. Ukrývají totiž jednu netradiční surovinu. Jakou? Zjistěte v receptu. 

1 porce obsahuje 2 palačinky

  • 287 kcal
  • 350 g sacharidů
  • 40 g tuků
  • 20 g bílkovin

Na 4 porce

Na těsto:
Na ozdobení:

Postup

  1. Cizrnové crêpes palačinky s vanilkovým pudinkemVe velké misce si smíchej cizrnovou mouku, panelu a skořici. Díky panele bude těsto trochu tmavší. Pokud chceš, můžeš ji nahradit za kterýkoliv cukr nebo sladidlo.

  2. K sypké směsi vyklepni 2 vajíčka a přilij mléko. Metličkou důkladně promíchej.

    Cizrnové crêpes palačinky s vanilkovým pudinkem

  3. Rozpal si pánev a vysprejuj nebo vytři olejem. Doprostřed vlij naběračkou těsto a poté rozprostři po celé pánvi. Opeč z obou stran.

  4. Z těsta bys měl vytvořit 8–10 ks. Záleží na velikosti pánve.

    Cizrnové crêpes palačinky s vanilkovým pudinkem

  5. Teď už zbývá jen náplň. Ta se skládá jednoduše z vanilkového pudinku a nakrájených jahod na malé kousky. Navrch můžeš přidat lžíci jogurtu/skyru, extra dávku jahod a vše pocákat roztopenou čokoládou.

  6. Dobrou chuť!

    Cizrnové crêpes palačinky s vanilkovým pudinkem

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
23 Líbí se mi Uložit recept