Tentokrát jsme si půjčili původní recept na francouzské crêpes a trochu je upravili.
Na první pohled sice vypadají jako klasické palačinky, ale opak je pravdou. Ukrývají totiž jednu netradiční surovinu. Jakou? Zjistěte v receptu.
1 porce obsahuje
- 287 kcal
- 350 g sacharidů
- 40 g tuků
- 20 g bílkovin
Na 4 porce
- 100 g cizrnové mouky
- 50 g panely
- 2 vejce
- 300 ml mléka
- špetka skořice
- kokosový olej ve spreji
- 1 balení vanilkového proteinového pudingu
- 400 g jahod
- 10 g lámané čokolády
- 1 balení skyru
Postup
-
Ve velké misce si smíchej cizrnovou mouku, panelu a skořici. Díky panele bude těsto trochu tmavší. Pokud chceš, můžeš ji nahradit za kterýkoliv cukr nebo sladidlo.
-
K sypké směsi vyklepni 2 vajíčka a přilij mléko. Metličkou důkladně promíchej.
-
Rozpal si pánev a vysprejuj nebo vytři olejem. Doprostřed vlij naběračkou těsto a poté rozprostři po celé pánvi. Opeč z obou stran.
-
Z těsta bys měl vytvořit 8–10 ks. Záleží na velikosti pánve.
-
Teď už zbývá jen náplň. Ta se skládá jednoduše z vanilkového pudinku a nakrájených jahod na malé kousky. Navrch můžeš přidat lžíci jogurtu/skyru, extra dávku jahod a vše pocákat roztopenou čokoládou.
-
Dobrou chuť!