Palačinky nemusí být jen v podobě těch od babičky smažených na másle s kopou marmelády. Mnohem lepší jsou totiž na slano ve zdravějším kabátku s krémovou náplní, po kterých se budete cítit skvěle. Tyhle špenátové lahodí i očím díky své zelené barvě.
1 porce obsahuje
- 46 g sacharidů
- 16,5 g tuků
- 28 g bílkovin
Na 2 porce
- 100 g baby špenátu
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- špetka soli
- 250 g polotučného tvarohu
- 1 čajová lžička tahini
- 1 lžíce šťávy z citrónu
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- sůl
- pepř
- 6 žampionů
- 100 g sterilovaného hrášku
Postup
-
Baby špenát omyjeme a spolu s polovinou mléka rozmixujeme na hladké pyré.
-
Zbytek mléka rozšleháme s vejci. Pak přimícháme i špenátové pyré.
-
Nakonec přidáme mouku a špetku soli. Vytvoříme hladké tekutější těsto. Necháme v lednici uležet alespoň 10 minut. Poté na pánvi s kapkou oleje opékáme palačinky z obou stran. Mělo by nám vzniknout 7-10 palačinek. Záleží na tom jak tlusté je děláte. A nenechte se odradit zákonem první nepovedené palačinky:)
-
Na náplň opečeme hrášek a žampiony, klidně na pánvi po palačinkách. Tvaroh smícháme se sušeným česnekem, šťávou z citrónu, tahini, solí a pepřem.
-
Palačinky plníme ochuceným tvarohem, žampiony a hráškem. Dobrou chuť!