Dutch Baby palačinka v troubě

Michaela
Michaela Dobiášová
20 min.
55 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Dutch Baby palačinka v troubě

Nepleťte si pojmy s dojmy. Ačkoliv se může zdát, že nadýchané kořeny slavné Dutch Baby palačinky sahají do Holandska, po chvilce pátrání zjistíte, že se o její původ přou Němci s Američany.

Jedno je ale jisté - nebesky nadýchaná a hříšně vláčná palačinka se stane novou hvězdou vašich víkendových snídaní.

1 porce obsahuje 1 palačinka bez ozdobení

  • 512 kcal
  • 55 g sacharidů
  • 20 g tuků
  • 28 g bílkovin

Na 1 porci

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Dutch Baby palačinka v trouběTroubu předehřejeme na 220 °C. 

  2. V míse nejdříve společně smícháme mouku, kypřící prášek a špetku soli. Potom přidáme mléko, vejce, sladidlo a pomocí tyčového mixéru vytvoříme hladké, lehce napěněné těsto.

  3. Na litinové pánvi rozehřejeme ghíčko. Rozetřeme ho po celé ploše pánve a zalijeme těstem.

  4. Pánev přesuneme do trouby a pečeme zhruba 15 minut dozlatova.Dutch Baby palačinka v troubě

  5. Ozdobíme jogurtem, ovocem nebo dalšími ingrediencemi podle chuti, nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty a konečně se na to můžeme vrhnout.Dutch Baby palačinka v troubě

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
55 Líbí se mi Uložit recept