Baby Dutch aneb nadýchaná palačinka z trouby

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 7 měsíci
20 min.
Baby Dutch aneb nadýchaná palačinka z trouby

Nepleťte si pojmy s dojmy. Ačkoliv se může zdát, že nadýchané kořeny slavné Baby Dutch palačinky sahají do Holandska, po chvilce pátrání zjistíte, že se o její původ přou Němci s Američany.

Jedno je ale jisté - nebesky nadýchaná a hříšně vláčná palačinka se stane novou hvězdou vašich víkendových snídaní.

1 palačinka bez ozdobení má

  • 512 kcal
  • 55 g sacharidů
  • 20 g tuků
  • 28 g bílkovin

Na 1 porci

Postup

  1. Baby Dutch aneb nadýchaná palačinka z troubyTroubu předehřejeme na 220 °C. 

  2. V míse nejdříve společně smícháme mouku, kypřící prášek a špetku soli. Potom přidáme mléko, vejce, sladidlo a pomocí tyčového mixéru vytvoříme hladké, lehce napěněné těsto.

  3. Na litinové pánvi rozehřejeme ghíčko. Rozetřeme ho po celé ploše pánve a zalijeme těstem.

  4. Pánev přesuneme do trouby a pečeme zhruba 15 minut dozlatova.Baby Dutch aneb nadýchaná palačinka z trouby

  5. Ozdobíme jogurtem, ovocem nebo dalšími ingrediencemi podle chuti, nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty a konečně se na to můžeme vrhnout.Baby Dutch aneb nadýchaná palačinka z trouby

Poděkuj autorovi
14 lidí již poděkovalo
R3ptile Cheat Spread Cashew Salted caramel macadamia
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k receptu