Nepleťte si pojmy s dojmy. Ačkoliv se může zdát, že nadýchané kořeny slavné Dutch Baby palačinky sahají do Holandska, po chvilce pátrání zjistíte, že se o její původ přou Němci s Američany.
Jedno je ale jisté - nebesky nadýchaná a hříšně vláčná palačinka se stane novou hvězdou vašich víkendových snídaní.
1 porce obsahuje
- 512 kcal
- 55 g sacharidů
- 20 g tuků
- 28 g bílkovin
Na 1 porci
- 70 g hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1 špetka soli
- 180 ml mléka
- 3 vejce
- vanilkové Flavour Drops
- 1 čajová lžička ghee
- vanilkový proteinový puding
- bílý jogurt
- lesní ovoce
Postup
-
Troubu předehřejeme na 220 °C.
-
V míse nejdříve společně smícháme mouku, kypřící prášek a špetku soli. Potom přidáme mléko, vejce, sladidlo a pomocí tyčového mixéru vytvoříme hladké, lehce napěněné těsto.
-
Na litinové pánvi rozehřejeme ghíčko. Rozetřeme ho po celé ploše pánve a zalijeme těstem.
-
Pánev přesuneme do trouby a pečeme zhruba 15 minut dozlatova.
-
Ozdobíme jogurtem, ovocem nebo dalšími ingrediencemi podle chuti, nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty a konečně se na to můžeme vrhnout.