Baby Dutch aneb nadýchaná palačinka z trouby

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 3 měsíci
2 minuty čtení
Baby Dutch aneb nadýchaná palačinka z trouby
13

Nepleťte si pojmy s dojmy. Ačkoliv se může zdát, že nadýchané kořeny slavné Baby Dutch palačinky sahají do Holandska, po chvilce pátrání zjistíte, že se o její původ přou Němci s Američany.

Jedno je ale jisté - nebesky nadýchaná a hříšně vláčná palačinka se stane novou hvězdou vašich víkendových snídaní.

Budeme potřebovat:

Čas přípravy: 20 minut

Průměr pánve: 24 cm

1565628033_a_3232.jpg

Postup:

  • Troubu předehřejeme na 220 °C. 
  •  V míse nejdříve společně smícháme mouku, kypřící krášek a špetku soli. Potom přidáme mléko, vejce, sladidlo a pomocí tyčového mixéru vytvoříme hladké, lehce napěněné těsto.
  • Na litinové pánvi rozehřejeme ghíčko. Rozetřeme ho po celé ploše pánve a zalijeme těstem.
  • Pánev přesuneme do trouby a pečeme zhruba 15 minut do zlatova.
  • Ozdobíme jogurtem, ovocem nebo dalšími ingrediencemi podle chuti, nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty a konečně se na to můžeme vrhnout.

Dobrou chuť!

1565630295_a_3232.jpg
1565630321_a_3232.jpg
1565630380_a_3232.jpg

Na jednu palačinku bez ozdobení vychází:

  • 512 kcal
  • 55 sacharidů
  • 20 tuku
  • 28 bílkovin
1565630359_a_3232.jpg
Byl ti článek užitečný?
Jo, super! Bohužel ne

Diskuze k článku