Císařský trhanec s meruňkovým džemem

Karolína Kramářová
Karolína Kramářová
20 min.
29 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Císařský trhanec s meruňkovým džemem

Kaiserschmarren, v překladu císařský trhanec, je nadýchaná palačinka po upečení roztrhaná. My jsme si recept vzali pod vlastní křídla a přidali mu trochu fit kabátek.

1 porce obsahuje 1/2 trhance

  • 436 kcal
  • 48 g sacharidů
  • 16 g tuků
  • 25 g bílkovin

Na 4 porce

Na těsto:
Navrch:

Postup

  1. Císařský trhanec s meruňkovým džememBílky odděl od žloutků a vyšlehej do tuhého sněhu. Žloutky smíchej s mlékem, cukrem, proteinem, moukou, kypřícím práškem, špetkou soli a spoj s bílky.

  2. Hrst brusinek nebo hrozinek smíchej s lžící rumu a nechej nasáknout.

  3. Na pánvi rozehřej lžící ghee a polovinu těsta osmaž z obou stran. Poté roztrhej a podávej s rozinkami, džemem a moučkovým cukrem.

    Dobrou chuť!Císařský trhanec s meruňkovým džememCísařský trhanec s meruňkovým džemem

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
29 Líbí se mi Uložit recept