Kaiserschmarren, v překladu císařský trhanec, je nadýchaná palačinka po upečení roztrhaná. My jsme si recept vzali pod vlastní křídla a přidali mu trochu fit kabátek.
1 porce obsahuje
- 436 kcal
- 48 g sacharidů
- 16 g tuků
- 25 g bílkovin
Na 4 porce
Na těsto:
- 120 g špaldové mouky
- 60 g vanilkového vegan proteinu
- 1 vanilkový cukr
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 4 vejce
- 400 ml mléka
- 40 g ghee
- 1 špetka soli
Navrch:
- 1 lžíce Vilgain meruňkového jamu
- 5 g třtinového moučkového cukru
- 20 g brusinek
- 1 lžíce rumu
Postup
-
Bílky odděl od žloutků a vyšlehej do tuhého sněhu. Žloutky smíchej s mlékem, cukrem, proteinem, moukou, kypřícím práškem, špetkou soli a spoj s bílky.
-
Hrst brusinek nebo hrozinek smíchej se lžící rumu a nechej nasáknout.
-
Na pánvi rozehřej lžící ghee a polovinu těsta osmaž z obou stran. Poté roztrhej a podávej s rozinkami, džemem a moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!