Žemlovka z toustového chleba

Romana Henželova
Romana Henželova
65 min.
18 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Žemlovka z toustového chleba

Klasická žemlovka s tvarohem a jablky nás snad nikdy neomrzí. Zkuste si tentokrát připravit z toastového chleba. Navíc jsme zde opět ubrali na kaloriích a celý pokrm ještě vylepšili vlašskými ořechy.

1 porce obsahuje 1 kus

  • 294 kcal
  • 40,5 g sacharidů
  • 14 g tuků
  • 7,3 g bílkovin

Na 6 porcí

Na zaklad:
Na náplň:
  • 290 g jablek
  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 45 g medu
  • 25 g vlašských ořechů
K dokončení:

Postup

  1. Žemlovka z toustového chleba

  2. Utřeme si mléko s žloutkem a kokosovým cukrem. Toastový chléb roztrháme na malé kousky a postupně jej namáčíme do mléka. Ty pak poklademe na spodek formy (cca 5 kusů toastu).

    Žemlovka z toustového chleba

  3. Smícháme si tvaroh s žloutkem a medem, který pak navrstvíme na toasty.

  4. Na tvaroh přidáme nastrouhaná jablka, posypeme pomletými vlašskými ořechy a nakonec poklademe zbylými kousky toustů namočených v mléce.

  5. Dáme péct na 180 stupňů cca 35 minut. Před vytažením z trouby si vyšleháme bílky se špetkou soli na tuhý sníh. Když je sníh tuhý, přidáme lžičku erythritolu a ještě chvíli šleháme. Poté navrstvíme na žemlovku a vrátíme zpět do trouby. Pečeme  dozlatova asi 10-15 minut.

  6. Dobrou chuť. Žemlovka z toustového chleba

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
18 Líbí se mi Uložit recept