Klasická žemlovka s tvarohem a jablky nás snad nikdy neomrzí. Zkuste si tentokrát připravit z toastového chleba. Navíc jsme zde opět ubrali na kaloriích a celý pokrm ještě vylepšili vlašskými ořechy.
1 porce obsahuje
- 294 kcal
- 40,5 g sacharidů
- 14 g tuků
- 7,3 g bílkovin
Na 6 porcí
- 9 plátků Vilgain sandwich bread
- 250 ml rostlinného mléka
- 2 vejce
- 25 g kokosového cukru
- 290 g jablek
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 45 g medu
- 25 g vlašských ořechů
Postup
-
Utřeme si mléko se žloutkem a kokosovým cukrem. -
Toastový chléb roztrháme na malé kousky a postupně jej namáčíme do mléka. Ty pak poklademe na spodek formy (cca 5 kusů toastu).
-
Smícháme si tvaroh s žloutkem a medem, který pak navrstvíme na toasty.
-
Na tvaroh přidáme nastrouhaná jablka, posypeme pomletými vlašskými ořechy a nakonec poklademe zbylými kousky toustů namočených v mléce.
-
Dáme péct na 180 °C cca 35 minut. Před vytažením z trouby si vyšleháme bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Když je sníh tuhý, přidáme lžičku xylitolu a ještě chvíli šleháme. Poté navrstvíme na žemlovku a vrátíme zpět do trouby. Pečeme dozlatova asi 10‑15 minut.
-
a máme hotovo, tak dobrou chuť!