Žemlovka, ze které rostou svaly

Žemlovka, ze které rostou svaly

Kristína Močková Kristína Močková před 10 dny

Žijeme v době, kdy už téměř vše může byť "high protein" a "fit". A to i žemlovka. A dokonce bez uvozovek, porce totiž obsahuje 25 g bílkovin. Takováto slušná makra má díky proteinovému chlebu, která najde svoje využití i ve sladké kuchyni. I přesto, že je tato žemlovka fit, překvapí svou skvělou a autentickou chutí. 

Budeme potřebovat:

1543523488_a_2019.jpg

Vhodnou formu na pečení, např. s rozměry 20x30 cm. 

Z uvedeného množství vyjde 6 porcí.

Doba přípravy: 10 minut 

Čas pečení: 50 minut

Postup:

1. Na dno formy si natrháme na malé kousky přibližně poloviční množství chleba a zalijeme ho polovičním množstvím mléka s proteinovým práškem, který jsme si rozmíchali v šejkru. 

1543524646_a_2019.jpg

2. Na tuto vrstvu rozetřeme poloviční množství tvarohu smíchaného se dvěma žloutky a cukrem.  

1543524680_a_2019.jpg

3. Následně přidáme polovinu najemno nakrájených jablek a opět zakryjeme tvarohem. Přidáme sušenou aronii či rozinky a jemně poprášíme skořicí. Naposledy přikryjeme druhou polovinou jablek.

1543524589_a_2019.jpg

4. Všechno přikryjeme natrhaným nebo nakrájeným zbytkem chleba a přelijeme zbytkem mléka s proteinem. Přikryjeme alobalem a pečeme při 180 °C 30 minut.  

1543524613_a_2019.jpg

5. Nakonec si vyšleháme tuhý sníh z dvou bílků, který natřeme na předpečenou žemlovku a dáme péct ještě na dalších 20 minut, dokud sníh nezhnědne. Nejlépe chutná žemlovka ještě teplá, no skvělá je aj na druhý den, například na snídani nebo svačinu s sebou :)

1543524729_a_2019.jpg

Nezapomeňte se podělit o své fit žemlovky i na Instagramu pod #aktinrecepty :)

1543525280_a_2019.jpg

1 porce vychází na:

  • 251 kcal
  • 22,2 g sacharidů
  • 5,9 g tuku
  • 24,8 g bílkovin

[eshoplink]

  •