Žemlovka, ze které rostou svaly

Kristína Močková
Kristína Močková před 2 lety
60 min. 10 min. přípravy, 50 min. pečení
Žemlovka, ze které rostou svaly

Žijeme v době, kdy už téměř vše může byť "high protein" a "fit". A to i žemlovka. A dokonce bez uvozovek, porce totiž obsahuje 25 g bílkovin. Takováto slušná makra má díky proteinovému chlebu, která najde svoje využití i ve sladké kuchyni. I přesto, že je tato žemlovka fit, překvapí svou skvělou a autentickou chutí. 

1 porce obsahuje

  • 251 kcal
  • 22,2 g sacharidů
  • 5,9 g tuků
  • 24,8 g bílkovin

Na 6 porcí

Postup

  1. Žemlovka, ze které rostou svalyŽemlovka, ze které rostou svalyNa dno formy si natrháme na malé kousky přibližně poloviční množství chleba a zalijeme ho polovičním množstvím mléka s proteinovým práškem, který jsme si rozmíchali v šejkru. 

  2. Na tuto vrstvu rozetřeme poloviční množství tvarohu smíchaného se dvěma žloutky a cukrem.  Žemlovka, ze které rostou svaly

  3. Následně přidáme polovinu najemno nakrájených jablek a opět zakryjeme tvarohem. Přidáme sušenou aronii či rozinky a jemně poprášíme skořicí. Naposledy přikryjeme druhou polovinou jablek.Žemlovka, ze které rostou svaly

  4. Všechno přikryjeme natrhaným nebo nakrájeným zbytkem chleba a přelijeme zbytkem mléka s proteinem. Přikryjeme alobalem a pečeme při 180 °C 30 minut.  Žemlovka, ze které rostou svaly

  5. Nakonec si vyšleháme tuhý sníh z dvou bílků, který natřeme na předpečenou žemlovku a dáme péct ještě na dalších 20 minut, dokud sníh nezhnědne. Nejlépe chutná žemlovka ještě teplá, no skvělá je aj na druhý den, například na snídani nebo svačinu s sebou :)Žemlovka, ze které rostou svaly

  6. Nezapomeňte se podělit o své fit žemlovky i na Instagramu pod #aktinrecepty :)Žemlovka, ze které rostou svaly

Poděkuj autorovi
14
Aktin Whey protein
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________