Dokonalá souhra chutí: Šťavnatý makovec s jablečným krémem

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 8 měsíci
Dokonalá souhra chutí: Šťavnatý makovec s jablečným krémem

Taky holdujete dezertům, ve kterých si hlavní roli střihl božský mák? Tak teď zpozorněte! Kdyby měly chuťové buňky kolena, zaručeně by se podlomily z tohoto fit makovce s jablečno-pudinkovým krémem. 

Mák společně s citrónem tvoří dokonale šťavnaté duo, které skvěle doplňuje lahodný krém z jablek a pudinku. Konec okecávání. Hurá na něj!

Budeme potřebovat:

Na těsto:

Na krém:

Čas přípravy: 45 minut

Velikost plechu: 24 cm x 30 cm

Postup:

  1. Nejdříve společně smícháme suché ingredience - ovesné vločky, kokos, mák, rozmixované vlašské ořechy, citrónovou kůru a kypřící prášek. 
  2. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. 
  3. K suchým ingrediencím přidáme i všechny zbylé, přičemž bílky do těsta vmícháme až jako poslední. 
  4. Hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 170°C a pečeme asi 25 minut. 
  5. Než korpus vychladne, připravíme si krém. Jablka rozmixujeme dohladka společně se 100 ml vody a dáme vařit na mírný plamen. 
  6. Pudink rozmícháme ve 250 ml vody a přilijeme k vařícím jablkům. Krém vaříme do zhoustnutí na mírném plameni.
  7. Vychladlý korpus překrojíme podélně na dvě poloviny, naplníme krémem a dáme ztuhnout do lednice ideálně přes noc. 
  8. Než se do makovce pustíme, poctivě ho nafotíme a nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.

Dobrou chuť!

1556380866_a_2658.jpg

Z makovce jsme udělali 15 kousků. Na jeden (80 g) vychází:

  • 123 kcal 
  • 11 g sacharidů
  • 7 g tuků
  • 4 g bílkovin
1556380914_a_2658.jpg
Poděkuj autorovi
13 lidí již poděkovalo

Diskuze k článku