Taky holdujete dezertům, ve kterých si hlavní roli střihl božský mák? Tak teď zpozorněte! Kdyby měly chuťové buňky kolena, zaručeně by se podlomily z tohoto fit makovce s jablečno‑pudinkovým krémem.
Mák společně s citrónem tvoří dokonale šťavnaté duo, které skvěle doplňuje lahodný krém z jablek a pudinku. Konec okecávání. Hurá na něj!
1 porce obsahuje
- 123 kcal
- 11 g sacharidů
- 7 g tuků
- 4 g bílkovin
Na 15 porcí
- 100 g ovesných vloček
- 20 g kokosu
- 70 g máku
- 30 g vlašských ořechů
- kůra z 1 citrónu
- 1/2 balení kypřicího prášku
- 3 vejce
- 200 ml mléka
- 20 g kokosového oleje
- 15 g medu
- 300 g jablek
- 1 balení vanilkového pudingu
- vanilkové Flavour Drops
- 350 ml vody
Postup
-
Nejdříve společně smícháme suché ingredience – ovesné vločky, kokos, mák, rozmixované vlašské ořechy, citrónovou kůru a kypřící prášek.
-
Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
-
K suchým ingrediencím přidáme i všechny zbylé, přičemž bílky do těsta vmícháme až jako poslední.
-
Hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 170°C a pečeme asi 25 minut.
-
Než korpus vychladne, připravíme si krém. Jablka rozmixujeme dohladka společně se 100 ml vody a dáme vařit na mírný plamen.
-
Pudink rozmícháme ve 250 ml vody a přilijeme k vařícím jablkům. Krém vaříme do zhoustnutí na mírném plameni.
-
Vychladlý korpus překrojíme podélně na dvě poloviny, naplníme krémem a dáme ztuhnout do lednice ideálně přes noc.
-
Než se do makovce pustíme, poctivě ho nafotíme a nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.