Dokonalá souhra chutí: Šťavnatý makovec s jablečným krémem

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před rokem
45 min.
Dokonalá souhra chutí: Šťavnatý makovec s jablečným krémem

Taky holdujete dezertům, ve kterých si hlavní roli střihl božský mák? Tak teď zpozorněte! Kdyby měly chuťové buňky kolena, zaručeně by se podlomily z tohoto fit makovce s jablečno-pudinkovým krémem. 

Mák společně s citrónem tvoří dokonale šťavnaté duo, které skvěle doplňuje lahodný krém z jablek a pudinku. Konec okecávání. Hurá na něj!

1 porce obsahuje Jeden kus má přibližně: 80 g

  • 123 kcal
  • 11 g sacharidů
  • 7 g tuků
  • 4 g bílkovin

Na 15 porcí

Na těsto
Na krém

Postup

  1. Nejdříve společně smícháme suché ingredience – ovesné vločky, kokos, mák, rozmixované vlašské ořechy, citrónovou kůru a kypřící prášek. 

  2. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. 

  3. K suchým ingrediencím přidáme i všechny zbylé, přičemž bílky do těsta vmícháme až jako poslední. 

  4. Hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 170°C a pečeme asi 25 minut. 

  5. Než korpus vychladne, připravíme si krém. Jablka rozmixujeme dohladka společně se 100 ml vody a dáme vařit na mírný plamen. 

  6. Pudink rozmícháme ve 250 ml vody a přilijeme k vařícím jablkům. Krém vaříme do zhoustnutí na mírném plameni.

  7. Vychladlý korpus překrojíme podélně na dvě poloviny, naplníme krémem a dáme ztuhnout do lednice ideálně přes noc. Dokonalá souhra chutí: Šťavnatý makovec s jablečným krémem

  8. Než se do makovce pustíme, poctivě ho nafotíme a nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.Dokonalá souhra chutí: Šťavnatý makovec s jablečným krémem

Poděkuj autorovi
15
Aktin Proteinové ořechové máslo
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________