Pokradli jste sousedova popadaná jablka a chystáte se z nich o víkendu upéct štrůdl? Zadržte! Máme pro vás tip, jak tu naši krásnou českou úrodu zužitkovat trochu netradičně a ohromit tak všechny u stolu.
Recept na jablečné tacos je jednoduchý, rychlý, a navíc se při jeho přípravě skvěle pobavíte. Pusťte se do toho s námi krok po kroku.
Na 15 porcí
- 5 tortil
- 4 jablka
- 25 g másla
- Frankys Bakery Candy Flavor
- 1 lžíce skořice
- 1/2 šťáva z citrónu
- kokosový olej
Postup
-
Z papíru si vystřihneme kruh o průměru 10 cm, podle kterého potom vystřihneme z tortil minitortilky. Máslo roztopíme a potřeme s ním povrch každé z minitortilek a poté lehce poprášíme sladidlem Candy Flavor a skořicí.
-
Formu na muffiny obrátíme a minitortilky naskládáme mezi muffinové košíčky tak, jak vidíme na fotce níže. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C po dobu 5 minut.
-
Mezitím promícháme nakrájená jablka s citrónovou šťávou a jednou polévkovou lžící sladidla Frankys Bakery. Takto ochucená jablka opečeme na pánvičce na kokosovém oleji, dokud nezezlátnou a plníme jimi křupavé tacos.
-
Jablečné tacos můžete dále vyšperkovat k dokonalosti například pomocí tvarohu a našich oblíbených sirupů od Bodylab
-
Než vám popřejeme dobrou chuť, nezapomeňte váš výtvor zdokumentovat a postnout na svůj Instagram s hashtagem #aktinrecepty.