Ruce i pusa špinavá od borůvek a v hlavě ta slastná vidina babiččiných kynutých knedlíků. Podobný flashback do dětství zažijete i s těmi našimi. Jsou navíc mnohem více nutričně vyvážené a zapadnou vám i do diety. A teď už dost řečí, rozmrazit borůvky a jde se na to!
1 porce obsahuje 4 knedlíky
- 520 kcal
- 88 g sacharidů
- 8 g tuků
- 24 g bílkovin
Na 3 porce
- 100 g špaldové mouky
- 30 g vanilkového proteinu
- 200 ml mléka
- 20 g droždí
- 1 žloutek
- 100 g tapiokového škrobu
- vanilkové Flavour Drops
- 300 g borůvek
- vanilkové Flavour Drops
- 500 borůvek
- máta
Postup
-
Do mísy si dáme mouku a v ní vytvoříme důlek. Do důlku dáme ½ množství mléka, rozdrolené kvasnice a zaprášíme lehce moukou. Necháme na klidném a teplém místě vzejít kvasnice (cca 15 minut). -
Poté přidáme zbytek mléka, žloutek a promícháme. Necháme odpočinout na teplém místě po dobu asi 30 minut.
-
Přidáme tapiokový škrob, Zero Drops a zpracujeme těsto.
-
Vezmeme si kousíček těsta a na pomoučeném vále z něj vytvarujeme kolečko. Navrch dáme ovoce a zabalíme do kuličky.
-
Knedlíky vaříme v hlubokém hrnci vodě, dokud nevyplavou.
-
Na omáčku rozmixujeme borůvky společně s mátou. Podáváme spolu s proteinovým pudinkem.
-
Až tuhle mňamku zkusíte, nezapomeňte ji zdokumentovat a postnout na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.