Využijte sezonu hrušek a připravte si vynikající teplý dezert. Řecký jogurt vám dodá bílkoviny a o křupavost se postarají pekanové ořechy.
Nákup použitých surovin pro recept
1 porce obsahuje
- 380 kcal
- 49 g sacharidů
- 15 g tuků
- 10 g bílkovin
Na 2 porce
- 500 g hrušek
- 140 g odtučněného řeckého jogurtu
- 50 g pekanových ořechů
- 1 čajová lžička skořice
- 2 lžíce javorového sirupu
Postup
-
Hrušky omyjeme, rozkrojíme a lžičkou vydlabeme jádřince.
-
Hrušky vyskládáme na plech nebo do zapékací misky, posypeme skořicí a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30 minut.
-
Vnitřek upečených hrušek naplníme řeckým jogurtem a posypeme nasekanými pekanovými ořechy. Nakonec vše pokapeme javorovým sirupem.