Rychlý a jednoduchý oběd nebo večeře, která vám chutí připomene italské jídlo z restaurace… to jsou přesně tyhle noky s Vilgain pestem a mozzarellou!
Noky budete mít hotové do 40 minut, ovšem když budete hodně zruční, zvládnete to i do 20.
1 porce obsahuje 1 talíř gnocchi
- 480,6 kcal
- 62,6 g sacharidů
- 18 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 3 porce
- 500 g Gnocchi
- 60 g žampionů
- 50 g rajčat
- 130 g mozzarelly
- 75 g Vilgain pesta genovese
- 40 g lučiny
- cibule
- 1 stroužek česneku
- 10 g ghee
- čajová lžička himalájské soli
- 1 špetka Vilgain pepře
- čerstvá bazalka
Postup
-
Noky uvaříme podle návodu na obalu. -
Na pánvi rozehřejeme ghí, na kterém dozlatova opečeme najemno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.
-
Poté přidáme na plátky nakrájené žampiony, které také lehce osmahneme.
-
Přilijeme trochu vody, rajčata, sůl a pepř, promícháme a přiklopíme pokličkou. Necháme podusit.
-
Poté vmícháme Lučinu nebo žervé a pesto.
-
Vše spolu promícháme a necháme chvilku povařit.
-
Poté do omáčky vmícháme uvařené noky, na menší kousky nakrájenou mozzarellu a natrhanou čerstvou bazalku.
-
Pořádně promícháme, dozdobíme lístkem bazalky a podáváme.
Tak dobrou chuť!