Pouze jedna pánev, pár surovin a několik málo minut vám stačí k vykouzlení těchto gnocchi s rajčatovou omáčkou a krémovou mozzarellou. Tak pojďme na to!
1 porce obsahuje
- 542 kcal
- 66 g sacharidů
- 19 g tuků
- 25 g bílkovin
Na 3 porce
- 500 g gnocchi
- 425 g rajčatového pyré
- 2 lžíce Vilgain vegan sugo con pinoli
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sušené bazalky
- sušený česnek
- 2 mozzarelly
- sůl
- pepř
- bazalka
Postup
-
Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
-
Jakmile je cibule s česnekem dozlatova, přilijeme rajčatové pyré a přidáme 2 lžíce rajčatového suga.
-
Omáčku osolíme, opepříme, přidáme sušenou bazalku, sušený česnek a nadrobno nasekanou čerstvou bazalku.
-
Povaříme 5 minut.
-
Do omáčky nasypeme gnocchi a natrháme jednu mozzarellu. Vše promícháme a necháme vařit cca 5 minut, dokud nebudou gnocchi měkké.
-
Nakonec do pánve přidáme plátky druhé mozzarelly a necháme roztéct.
-
Gnocchi podáváme s čerstvou bazalkou. Případně můžeme přidat i nakrájené prosciutto.
-
Dobrou chuť.