Letošní houbová sezóna se opět vyvedla a my jsme s radostí využili naše zásoby hříbků do krémové houbové omáčky. Připravili jsme tak výtečné a jednoduché jídlo, které bylo do pár minut na stole. Pokud nemáte hříbky, můžete použít i žampiony. Co však nesmíte vynechat je hovězí bujón! Ten omáčce dodá zaručeně lepší a výraznější chuť.
1 porce obsahuje
- 478 kcal
- 68,9 g sacharidů
- 14,4 g tuků
- 16,2 g bílkovin
Na 3 porce
- 250 g tagliatelle
- 200 g hub
- 1 cibule
- 2 česneky
- 1 lžíce Vilgain grass - fed ghee
- 1/2 čajové lžičky Vilgain dijonské hořčice
- 1 lžíce Vilgain bujónu
- 200 ml 12% smetany
- sušený česnek
- sušená cibule
- sůl
- pepř
Postup
-
Těstoviny uvaříme dle návodu.
-
Na ghee orestujeme cibuli a k ní přidáme nakrájené houby (nejlépe se hodí hříbky pro jejich intenzivní chuť, ale lze použít i žampiony). Houby necháme "zkaramelizovat", aby pustily co nejvíce chuti.
-
Poté přidáme drcený česnek, bujón, 200 ml vody a necháme zredukovat na polovinu.
-
Směs zalijeme smetanou, ochutíme dijonskou hořčicí, solí, pepřem, sušeným česnekem a sušenou cibulí.
-
Ještě chvíli omáčku povaříme, aby lehce zhoustla.
-
Těstoviny vložíme do pánve a smícháme s omáčkou.
-
Podáváme se strouhaným parmezánem a petrželkou.
Tak dobrou chuť!