Krémová houbová omáčka s těstovinami

20 min.
28 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Krémová houbová omáčka s těstovinami

Letošní houbová sezóna se opět vyvedla a my jsme s radostí využili naše zásoby hříbků do krémové houbové omáčky. Připravili jsme tak výtečné a jednoduché jídlo, které bylo do pár minut na stole. Pokud nemáte hříbky, můžete použít i žampiony. Co však nesmíte vynechat je hovězí bujón! Ten omáčce dodá zaručeně lepší a výraznější chuť.

1 porce obsahuje 1 talíř těstovin s omáčkou

  • 478 kcal
  • 68,9 g sacharidů
  • 14,4 g tuků
  • 16,2 g bílkovin

Na 3 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu.

  2. Na ghee orestujeme cibuli a k ní přidáme nakrájené houby (nejlépe se hodí hříbky pro jejich intenzivní chuť, ale lze použít i žampiony). Houby necháme "zkaramelizovat", aby pustily co nejvíce chuti.

  3. Poté přidáme drcený česnek, bujón, 200 ml vody a necháme zredukovat na polovinu.

  4. Směs zalijeme smetanou, ochutíme dijonskou hořčicí, solí, pepřem, sušeným česnekem a sušenou cibulí.

  5. Ještě chvíli omáčku povaříme, aby lehce zhoustla.

  6. Těstoviny vložíme do pánve a smícháme s omáčkou.

  7. Podáváme se strouhaným parmezánem a petrželkou.

    Tak dobrou chuť!Krémová houbová omáčka s těstovinamiKrémová houbová omáčka s těstovinami

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
28 Líbí se mi Uložit recept

Použité produkty v receptu

  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______