Nemáš čas na složité vaření, ale máš mlsný jazýček? Tak tento recept je přímo dělaný pro tebe.
Tagliatelle na asijský způsob, které smícháš v jedné míse a za 10 minut podáváš teplý oběd, který se při horkých dnech hodí i na studeno. Tofu ti dodá bílkoviny a pokud nejsi milovník koriandru - bylinky, která svět dělí na dvě poloviny, nahradit ho můžeš jinou oblíbenou bylinkou. Třeba petrželkou nebo dvojitou dávkou kadeřávku.
1 porce obsahuje
- 408 kcal
- 40 g sacharidů
- 19 g tuků
- 17 g bílkovin
Na 3 porce
- 250 g tagliatelle
- 40 g olivového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1/2 čajové lžičky chilli
- 1 čajová lžička Vilgain sušeného zázvoru
- 1 čajová lžička pepře
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1 šťáva z limetky
- 200 g tofu
- 1 hrnek kadeřávku
- 1 hrnek koriandru
- 1/2 chilli papriky
- 1 lžíce hladké mouky
Postup
-
Těstoviny uvař ve vroucí osolené vodě. Vroucí vodou následně spař kadeřávek, který roztrhej na malé kousky.
-
V míse smíchej koření (kurkumu, chilli, sušený zázvor, sušený česnek, mletý pepř), 2 lžíce třtinového cukru, šťávu z limetky a 2 lžíce tamari sójové omáčky.
Přihoď nasekaný koriandr, kadeřávek a vše zalij horkým olivovým olejem. (Dej pozor, bude prskat!)
-
Přidej tagliatelle, křupavé tofu, smíchej dohromady, dozdob chilli papričkou a limetkou a můžeš podávat!
(TIP: aby tofu hezky křupalo, před opékáním ho obal v hladké mouce.)
-
Tak dobrou chuť!