Carbonara prostě milujeme a tentokrát jsme to celkem vyhráli.
Na náš recept jsme totiž použili tagliatelle - ploché špagety, které se ve směsi vajec, parmazánu a šunky dokonale obalí a zážitek z kombinace chutí se tak zintenzivní. Naše verze je opět trochu zdravější. Místo slaniny jsme použili vysokoprocentní šunku a abychom neplýtvali s bílky a zároveň do jídla přidali ještě více bílkovin, ponechali jsme celá vajíčka. 💪🏻
Tohle extrémně jednoduché jídlo, které zvládne každý, prostě musíte vyzkoušet, no a my vám ukážeme, jak na to. 👌🏻
1 porce obsahuje
- 733 kcal
- 70 g sacharidů
- 35 g tuků
- 33 g bílkovin
Na 2 porce
- 250 g tagliatelle
- 100 g šunky
- 3 vejce
- sůl
- pepř
- olivový olej ve spreji
- 30 g parmazánu
- parmazán
- čerstvá bazalka
Postup
-
Tagliatelle uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu (raději al dente, po uvaření je ještě budete ohřívat na pánvi, tak ať se zbytečně nerozvaří). Na troše oliváče opečte kvalitní šunku.
-
V misce si ušlehejte vejce se solí a pepřem. K nim přidejte nastrouhaný parmazán a dobře promíchejte.
-
Na pánev k šunce přimíchejte tagliatelle a promíchejte. Pánev poté odstraňte z plotny a k těstovinám přilijte vaječnou směs. Smíchejte, aby se všechny části a chutě propojily.
-
Servírujte posypané další dávkou parmazánu a lístky čerstvé bazalky. Dobrou chuť!